Tramvaiul de 2.000.000 € circulă în Timişoara

Apariţie spectaculoasă în traficul din oraşul de pe Bega! După aproape o jumătate de secol, Timişoara are un tramvai scos de pe linia de producţie şi nu cumpărat la mâna a doua. Primul din cele 21 de tramvaie contractate de Primăria Timişoara de la firma turco-germană Bozankaya a fost pus în circulație în prezența primarului Dominic Fritz.

Noile tramvaie, prietenoase cu mediul înconjurător
Noile tramvaie, prietenoase cu mediul înconjurător

Inaugurarea tramvaiului de două milioane de euro a avut loc la Muzeul “Corneliu Mikloşi” din Timişoara, în prezența primarului Dominic Fritz. În timp ce primul vehicul Bozankaya a ieşit pe traseu, la Timişoara a fost adus şi al doilea tramvai turcesc, care a ajuns în oraş luni seară. Acesta va trece printr-o perioadă de probe, urmând apoi să intre în circulaţie. 

Primarul Dominic Fritz, într-o călătorie alături de timişoreni
Primarul Dominic Fritz, într-o călătorie alături de timişoreni

Tramvaiele produse de Bozankaya au fost proiectate şi construite la comanda Primăriei Timişoara, pentru a fi adaptate la necesităţile locale de transport public. Fiecare tramvai valorează 11,58 milioane de lei (aproximativ două milioane de euro), are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.

În tramvaiul de două milioane de euro este asigurat accesul pentru utilizatorii de scaune cu rotile, iar în interior a fost asigurat un spaţiu suficient pentru proprietarii de biciclete. De asemenea, tramvaiele sunt dotate cu camere de supraveghere, atât în interior, cât şi în exterior. Frecvenţa de livrare este de două tramvaie pe lună în primele luni ale anului 2022, scrie adevarul.ro.

Aşa arată bordul vehiculului
Aşa arată bordul vehiculului

Aceste tramvaie sunt cele mai moderne din lume. Este un vis ca transportul în comun din Timişoara să fie din nou coloana vertebrală a comunităţii noastre. Trebuie să reducem emisiile de carbon şi să avem grijă de mediul înconjurător”, a declarat primarul Dominic Fritz. „Finanţarea pentru cele 21 de tramvaie se apropie de 45 de milioane de euro. Nu mai puţin de 85 la sută din sumă reprezintă surse europene, Guvernul României contribuie cu 13 la sută, iar Primăria - cu 2 la sută. Deocamdată, tramvaiele vor circula pe rutele deja reabilitate, urmând ca şi celelalte linii să fie modernizate”, a explicat Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.  

Tramvaiele sunt moderne şi spaţioase
Tramvaiele sunt moderne şi spaţioase

Tramvaiul de două milioane de euro poate funcţiona autonom, pe baza bateriei, fără a fi conectat la reţeaua electrică, pe o distanţă de până la 70 de kilometri. Acest atribuit unic a făcut ca Bozankaya să câştige premiul la categoria “The Most Innovative Company of Europe” (Cea mai inovativă companie din Europa), în octombrie 2021.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net