Trebuia să intre în operație, dar mama sa a externat-o pe semnătură! Cazul șocant al unei tinere din Vaslui care a murit cu zile

14 ianuarie 2022

Caz șocant în Vaslui! O femeie de doar 26 de ani din Bălteni a murit la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în urma unei ocluzii intestinale. Ce este incredibil însă, doctorii au pregătit-o pentru operație, însă mama ei a decis să o externeze sub semnătură. Femeia nu a oferit nicio explicație pentru acest gest. 

article img
Femeia a murit la câteva zile Foto: Unsplash.com

Din păcate, femeia de 26 de ani a murit, după ce a fost externată forțat de mama ei. Cazul Gabrielei este sfâșietor. Femeia s-a născut cu un handicap grav, astfel că a fost imobilizată la pat toată viața. Tânăra nu putea vorbi, relatează adevarul.ro.

Mama ei era infectată cu Covid-19

Duminică, 9 ianuarie, femeia a ajuns la spital după ce a acuzat dureri abdominale puternice. A venit însoțită de mama ei. După ce au consultat-o de urgență, medicii au ajuns la concluzia că femeia suferă de ocluzie intestinală. Doctorii s-au hotărât să o interneze pe secția de Chirurgie și să o opereze cât de curând posibil. Mama ei s-a internat cu ea, pentru căe ste tutore al unei persoane cu handicap.

Așa cum este protocolul, cele două femei au fost testate împotriva Covid-19 înainte de a ajunge în salon. Astfel, a reieșit că mama ei era infectată cu coronavirus. 

 „Femeia s-a prezentat în unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) împreună cu mama ei. Acolo a fost diagnosticată cu ocluzie intestinală, apoi internată pe secţia Chirurgie. În aceeaşi zi au fost testate ambele împotriva COVID-19. Mama a ieşit pozitivă, iar pacienta negativă. A doua zi, pe data de 10 ianuarie, mama a refuzat orice intervenţie chirurgicală, orice tratament şi a cerut, sub semnătură, externarea fiicei ei”, a spus Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, pentru Vremea Nouă.

 dosar penal pentru ucidere din culpă

Povestea nu se oprește aici. În urma deciziei pe care a luat-o mama sa, starea de sănătate a femeii s-a agravat. La doar două zile după externarea pe semnătură, tânăra a fost internată din nou. 

 „Pacienta a fost adusă din nou la spital cu ambulanţa, însă, din păcate, de această dată medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. În astfel de situaţii, dacă pacienta nu avea reprezentant legal, se putea face o comisie, şi peste voinţa mamei, se putea decide ca pacienta să fie operată. Cum mama, în calitate de tutore, s-a opus oricărei intervenţii chirurgicale, oricărui tratament, medicii nu au putut decât să respecte această decizie”, a explicat managera SJU Vaslui.

După moartea femeii, polițiștii vasluieni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Miercuri, 12 ianuarie 2022, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Vaslui cu privire la decesul unei femei de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs decesul”, a explicat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.