Trebuia să intre în operație, dar mama sa a externat-o pe semnătură! Cazul șocant al unei tinere din Vaslui care a murit cu zile

Ultima actualizare:

Caz șocant în Vaslui! O femeie de doar 26 de ani din Bălteni a murit la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în urma unei ocluzii intestinale. Ce este incredibil însă, doctorii au pregătit-o pentru operație, însă mama ei a decis să o externeze sub semnătură. Femeia nu a oferit nicio explicație pentru acest gest. 

Femeia a murit la câteva zile Foto: Unsplash.com
Femeia a murit la câteva zile Foto: Unsplash.com

Din păcate, femeia de 26 de ani a murit, după ce a fost externată forțat de mama ei. Cazul Gabrielei este sfâșietor. Femeia s-a născut cu un handicap grav, astfel că a fost imobilizată la pat toată viața. Tânăra nu putea vorbi, relatează adevarul.ro.

Mama ei era infectată cu Covid-19

Duminică, 9 ianuarie, femeia a ajuns la spital după ce a acuzat dureri abdominale puternice. A venit însoțită de mama ei. După ce au consultat-o de urgență, medicii au ajuns la concluzia că femeia suferă de ocluzie intestinală. Doctorii s-au hotărât să o interneze pe secția de Chirurgie și să o opereze cât de curând posibil. Mama ei s-a internat cu ea, pentru căe ste tutore al unei persoane cu handicap.

Așa cum este protocolul, cele două femei au fost testate împotriva Covid-19 înainte de a ajunge în salon. Astfel, a reieșit că mama ei era infectată cu coronavirus. 

 „Femeia s-a prezentat în unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) împreună cu mama ei. Acolo a fost diagnosticată cu ocluzie intestinală, apoi internată pe secţia Chirurgie. În aceeaşi zi au fost testate ambele împotriva COVID-19. Mama a ieşit pozitivă, iar pacienta negativă. A doua zi, pe data de 10 ianuarie, mama a refuzat orice intervenţie chirurgicală, orice tratament şi a cerut, sub semnătură, externarea fiicei ei”, a spus Ana Rinder, managerul SJU Vaslui, pentru Vremea Nouă.

 dosar penal pentru ucidere din culpă

Povestea nu se oprește aici. În urma deciziei pe care a luat-o mama sa, starea de sănătate a femeii s-a agravat. La doar două zile după externarea pe semnătură, tânăra a fost internată din nou. 

 „Pacienta a fost adusă din nou la spital cu ambulanţa, însă, din păcate, de această dată medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. În astfel de situaţii, dacă pacienta nu avea reprezentant legal, se putea face o comisie, şi peste voinţa mamei, se putea decide ca pacienta să fie operată. Cum mama, în calitate de tutore, s-a opus oricărei intervenţii chirurgicale, oricărui tratament, medicii nu au putut decât să respecte această decizie”, a explicat managera SJU Vaslui.

După moartea femeii, polițiștii vasluieni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Miercuri, 12 ianuarie 2022, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Vaslui cu privire la decesul unei femei de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs decesul”, a explicat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net