Trucuri ca să scăpăm de alergiile la polen

Aveţi probleme de la polen? Specialiştii britanici susţin că inclusiv sărutul, râsul şi o linguriţă de miere pe zi pot combate efectele alergiilor de primăvară-vară.

image

Pentru persoanele care suferă din caza alergiilor la polen, cercetătorii din Marea Britanie au găsit remedii la îndemână, fără a apela la medicamente.

În primul rând, experţii îi avertizează pe alergici să se gândească la valabilitatea zicalei ”un măr pe zi ţine doctorul departe”. Persoanele alergice trebuie să mănânce mere primăvara, pentru că acest lucru ar putea să uşureze problemele lor. Merele conţin substanţe care reduc efectele alergenilor proveniţi de la polenul de mesteacăn, arin şi alun.

Morcovii și cartofii dulci țin alergiile departe

image

Adăugând morcovi, caise şi cartofi dulci la dietă veţi ajuta la reducerea simptomelor alergiilor cauzate de polen. Acestea conţin nişte substanţe care reduc inflamaţiile şi îmbunătăţesc sistemul imunitar. Spanacul şi dovleacul conţin antioxidanţi care acţionează ca un balsam pentru ochi, nas şi gât. De asemenea, o linguriţă de miere ajută împotriva reacţiilor alergice la polen în perioada de primăvară-vară.

Ceai de muşeţel pentru ochi

image

Dacă vă sunt afectaţi ochii, apelaţi la ceaiul de muşeţel. Beţi ceai de muşeţel sau folosiţi pliculeţele de ceai sub formă de comprese pentru ochi. Stoarceţi plicurile după ce au stat trei minute în apa fiartă, lăsaţi-le la frigider timp de o jumătate de oră şi apoi aplicaţi-le pe ochii inflamaţi timp de cinci minute. Dar cel mai important lucru este să aveţi grijă ca polenul să nu vă intre în casă.

Spălaţi-vă părul bine!

image

Schimbaţi hainele imediat ce aţi intrat în casă. Pentru a fi mai siguri, intraţi la duş, spălaţi-vă bine şi părul.

Usturoiul este de asemenea bun împotriva alergiilor, fiind un bun descongestionant.

Un studiu japonez arată că, dacă vă sărutaţi o jumătate de oră cu partenerul, diminuaţi reacţiile alergice. Asta deoarece sărutul relaxează şi reduce producerea de histamină, care cauzează reacţia alergică.

Râsul, de mare ajutor

image

Un studiu realizat de American College of Cardiology a demonstrat că râsul este de mare ajutor în cazul alergiilor la polen. 15 minute de râs este suficient pentru a ameliora reacţiile alergice. Râsul stimulează substanţele chimice care blochează producerea de histamină, ducând la reducerea alergiilor. Turmericul şi ardeiul iute ajută de asemenea la descongestionarea nasului şi ajută respiraţia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net