Tudor Chirilă: „La fiecare 9 zile moare cam cât o Sala Palatului plină de oameni”

Ultima actualizare:

    Cam atâția oameni mor la fiecare 9 zile, în România
Cam atâția oameni mor la fiecare 9 zile, în România

Crezi că SARS-CoV-2 dă „o simplă răceală”? Uită-te spre parcările pline cu ambulanțe de la UPU, la spitalele sufocate de bolnavi și la unitățile de terapie intensivă unde lupta pentru un loc liber este acerbă! Tudor Chrilă te provoacă la altceva: să-ți imaginezi o Sala Palatului plină de oameni pe scaune, cam 3.500. Și toți sunt morți. Pentru că atâția oameni răpune coronavirusul la fiecare 9 zile.

Tudor Chirilă a avut joi o postare curajoasă pe pagina sa de Facebook. A vorbit despre morții valului 4, convins fiind că mesajul lui va inflama o mulțime de antivacciniști.

Chirilă: „Imaginați-vă Sala Palatului plină de oameni... morți”

„Aș putea să postez o pisică. Cu puțin efort, aș mulțumi pe toată lumea. Doar că nu am în plan așa ceva. Așa că o să încerc să creez o imagine, că poate valorează mai mult decât orice. Imaginați-vă Sala Palatului plină ochi, pe scaune, fără oameni în picioare. Așa, ca la un concert de muzică clasică. Plină de oameni. Doar că ei sunt morți. Fiecare încremenit într-o expresie contorsionată de surpriza morții. 3.500 de morți. În perioada asta, la fiecare 9 zile moare cam o Sala Palatului. De aceeași boală”, a scris artistul.

Jurma: Vom avea 10.000 de morți pe lună

Și are dreptate. Până acum, în România, au murit de COVID 41.130 de oameni. Foarte mulți în ultima perioadă, în cel mai dur val al pandemiei. Doar vineri am pierdut 365 de vieți, joi 304, miercuri 390, iar marți 442. Nu vom scăpa ușor nici pe viitor. Medicul și cercetătorul Octavian Jurma estimează că în perioada următoare, până la finalul valului 4, vom avea 10.000 de morți pe lună. „Indiferent ce măsuri am lua acum, nu vom preveni decesele din următoarele săptămâni. Ca regulă, dacă am face ceva acum, se va vedea peste două săptămâni pe curba infectărilor și abia peste 3-4 săptămâni pe cea a deceselor. Se poate spune că decesele din următoarele două săptămâni s-au întâmplat deja, doar că oamenii n-au aflat de ele, abia peste două săptămâni se va da verdictul”, atrage atenția dr. Octavian Jurma.

Zeci de mii de copii vor rămâne orfani

Trist este că mulți copii au rămas și vor rămâne orfani după acest val 4. Medicul a văzut astfel de cazuri în jurul lui, în clasa fiului său. „Ținem școlile deschise ca să le oferim educație copiilor noștri, dar nu ne gândim că, dacă le mor părinții, îi nenorocim pe viață. Da, riscurile sunt mici pentru copii, în caz de infectare, însă ei pot aduce boala acasă, în familie, la părinți și la bunici. Dacă toți adulții din familie ar fi vaccinați, atunci riscurile scad. Adulții trebuie să se vaccineze dacă vrem să menținem școlile deschise și să protejăm generația care ne va plăti pensiile”, mai spune Jurma.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net