Uite cum poţi să scapi de hârbul din faţa blocului!

Ultima actualizare:

Nu ai reuşit să te înscrii în Programul Rabla şi ai rămas şi anul acesta cu hârbul pe cap? Dacă nu vrei să mai plăteşti impozit la stat, ai mai multe variante să scapi de el şi să primeşti şi ceva bani pentru asta.

Vinde maşina piesă cu piesă!

Ai o rablă pe care n-o mai poţi mişca din loc? Dacă vrei să scapi de maşină dar să şi primeşti bani pe ea, o variantă ar fi s-o vinzi piesă cu piesă. Du autoturismul într-un service auto, alege piesele care încă mai funcţionează, cere să ţi se evalueze preţul lor şi mergi cu ele la târgul de maşini. Poate s-o găsi cineva să ţi le cumpere. Le poţi scoate la vânzare şi pe internet. Dezavantajul este că s-ar putea să aştepţi foarte mult până vei găsi un cumpărător, căci nu mulţi se înghesuie să cumpere componenete vechi din anii 80, mai ales dacă ai Dacie.

Scoate maşina la vânzare!

Dacă maşina merge şi este, cât de cât, în stare bună dar vrei să scapi de ea, o poţi scoate la vânzare. Fie te duci cu ea la târguri de maşini, fie încerci s-o vinzi pe siteuri de specialitate sau dai anunţ în ziare. Atenţie! Nu cere cât nu face, pentru că nu ţi-o va cumpăra nimeni! Fii realist şi nu te arunca la bani.

Du-o la casat!

O altă variantă ar fi să duci maşina la casat, la orice centru Remat din localitatea în care locuieşti. Ţi se va plăti la kilogram dar preţul variază de la un centru la altul.

Nu trebuie să ai la tine decât cartea maşinii, talonul şi cartea de identitate sau buletinul proprietarului. Dacă nu eşti tu proprietarul, trebuie să ai o procură din partea acestuia. În câteva minute s-a rezolvat totul, iar banii ţi se dau pe loc.

Aştepţi suplimentarea de tichete «Rabla»

Deocamdată, în cadrul Programului Rabla 2013 s-a distribuit doar un sfert din numărul total de tichete valorice. Însă, fiecare centru Remat care şi-a epuizat numărul de vouchere, poate face o cerere pentru suplimentarea acestora.

Suplimentarea se va face în limita voucherelor disponibile, adică în limita a 17.000 de tichete.

Înscrie-te în Programul Rabla de la anul!

Nu vrei s-o vinzi pe nimic? Aşteaptă să te înscrii la anul. Între timp, va trebui să plăteşti impozitul şi taxa de parcare la primărie.

«Ai Dacie? Primeşti în jur de 200 de lei!»

Directorul comercial al Remat Vest, Radu Porumb, ne-a explicat că preţul pe kilogram variză de la un centru la altul. „La noi, kilogramul costă 0,3 lei, dar putem oferi şi mai mult, se merge şi pe mica înţelegere. După ce sunt scoase canapeaua, cauciucurile, scaunele, sticla, plasticul şi firele electrice, maşina se pune pe cântar. Ne interesează nu tabla în mod special, cât motorul, cutia, puntea faţă şi puntea spate. Acestea cântăresc cel mai mult. O dacie, de exemplu, ajunge cam la 800-850 de kilograme, iar preţul pe care îl oferim noi este în jurul a 200 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net