Uite cum să-ţi plăteşti taxele şi impozitele locale!

Ultima actualizare:

    Prima tranşă a taxelor şi impozitelor locale trebuie achitată până la 31 martie, iar a doua tranşă se achită până la 30 septembrie 2016. În Bucureşti, dacă plăteşti integral taxele şi impozitele înainte de 31 martie, beneficiezi de o reducere de 10%.
Prima tranşă a taxelor şi impozitelor locale trebuie achitată până la 31 martie, iar a doua tranşă se achită până la 30 septembrie 2016. În Bucureşti, dacă plăteşti integral taxele şi impozitele înainte de 31 martie, beneficiezi de o reducere de 10%.

Impozitul pe clădiri, terenuri, autoturisme, dar şi taxa pentru parcare sau alte dări către stat trebuie achitate, într-o primă tranşă, până pe 31 martie. Practic, mai ai doar o lună la dispoziţie, după care vor începe să curgă dobânzile şi penalizările. Reporterii Click! îţi spun care sunt modalităţile de plată pentru care poţi opta.

  • Plata la casierie - Plata cu numerar la ghişeu se efectuează la casieriile Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale de care aparţii. Este recomandat să achiţi la casierie dacă ai acumulat, în timp, dobânzi şi penalizări sau dacă ai de plătit mai multe amenzi rutiere. Înainte de a merge la Administraţia Financiară, interesează-te cu privire la programul casieriei – orele şi zilele de lucru cu publicul.  
  • Plata prin Poştă - Plata cu numerar se poate face şi prin mandat poştal. Nu trebuie decât să te duci la oficiul poştal de care aparţii şi să achiţi suma aferentă taxelor şi impozitelor locale. Atenţie! Dacă optezi pentru această modalitate de plată, trebuie să cunoşti datele contului de trezorerie şi codul IBAN, informaţii care se obţin telefonic, fără a fi obligatorie vizita la sediul Administraţiei Financiare.
  • Plata cu cardul – O altă modalitate de plată este plata folosind cardul de debit sau de credit. Trebuie să mergi la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi, pe lângă cartea de identitate, va trebui să ai asupra ta şi cardul cu care vrei să-ţi achiţi dările. Operatorul îţi va comunica sumele datorate, iar tu ai posibilitatea de a alege o anumită categorie (de exemplu taxa auto), precum şi suma pe care vrei s-o achiţi.
  • Plata prin Internet (e-banking) – Trebuie să te înregistrezi ca utilizator al sistemului electronic de plată prin Internet la sediul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, ocazie cu care vei primi o parolă de acces confidenţială şi gratuită. Folosind această parolă însoţită de datele personale de identificare vei avea acces la toate informaţiile legate de bunurile pe care le deţii, sumele de plată şi plăţile deja efectuate. Atenţie, însă! Ca să plăteşti prin e-banking trebuie să deţii sau să contractezi cu una dintre băncile furnizoare de servicii e-banking un abonament pentru aceste servicii.
  • Plata de la Infochioşc – Este o procedură ce presupune identificarea contribuabilului prin scanarea electronică a cărţii de identitate. Aceste sisteme sunt conectate la Internet prin WIFI şi la sistemul de plată prin carduri (POS). Cu alte cuvinte, scanezi buletinul şi achiţi cu cardul.
  • Plata cu ordin de plată (O.P.) – Se face prin banca unde ai deschis un cont. Persoanele fizice pot achita dările la stat prin ordin de plată specificând beneficiarul, codul fiscal al acestuia şi codul de cont corespunzător. Toate aceste informaţii se obţin prin telefon de la Taxe şi Impozite Locale sau le găseşti pe Internet.  

  • Plata la CEC – Îţi poţi achita dările plătindu-le la un oficiu CEC de pe raza sectorului în care locuieşti. Plata se va face în numerar, ca la Poştă.

Cum se efectuează plăţile prin ghiseul.ro

Începând din anul 2012, putem achita taxele şi impozitele locale din faţa calculatorului, prin Internet, direct pe platforma www.ghiseul.ro. Însă, pentru a folosi acest sistem, va trebui să obţii, printr-o cerere scrisă, o parolă şi un nume de utilizator (credenţiale) de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale pe raza căreia se află bunurile pentru care plăteşti dări la stat. După ce le-ai obţinut, intră pe site-ul www.ghiseul.ro, completează câmpurile goale cu numele de utilizator şi parola, iar apoi apasă butonul „Continuă”. Ţi se va deschide o pagină nouă unde poţi vedea toate datoriile pe care le ai de achitat la stat. În aceeaşi pagină poţi plăti suma dorită selectând-o în căsuţa special destinată acesteia. Apoi, apeşi butonul „Plăteşte”. Următoprul pas: se deschide o pagină nouă, pentru plată, la fel ca pentru orice altă plată cu cardul. Confirmarea plăţii va fi primită pe mail, în câteva minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net