Ultima fiţă: ciocolata cu lavandă
Produs de lux! Socotită o delicatesă, ciocolata cu lavandă e produsă de Monica Marchiş, cultivatoare a plantei aromate.
„Este un articol nou, pe care l-am scos cu ocazia Sărbătorii Castanelor. Lucrăm de vreo doi ani la reţetă”, explică femeia, prezentă la o expoziţie din Baia Mare. „Produsul e destul de rar, nu doar în ţară, ci şi în Europa. Este considerată o gamă de lux, fiindcă toate ingredientele sunt naturale. Ciocolata este turnată în strat foarte subţire, pentru că aşa rămâne foarte crocantă”, detaliază Monica Marchiş pentru adevarul.ro. „Să faci un kilogram de ciocolată cu lavandă la grosimea asta e foarte complicat. În plus, nu trebuie să intre în contact cu nici un obiect de metal, ca să-şi păstreze proprietăţile”, mai arată ea. O sută de grame de ciocolată cu lavandă costă nu mai puţin de 20 de lei.