O problemă gravă a școlilor românești: se îmbolnăvesc profesorii

Ultima actualizare:

Circa 27.000 de elevi erau infectați cu SARS-CoV-2, săptămâna trecută și peste 3.500 de clase/grupe au funcționat în sistem online. Potrivit normelor, la 3 cazuri depistate într-o clasă în decurs de 7 zile consecutive, toți elevii trec în online pentru 5 zile. O problemă la fel de mare e atunci când se infectează profesorii, căci nu mai are cine să-i înlocuiască la catedră. Ultimele date arătau că 7.307 angajați din învățământ se îmbolnăviseră de COVID.

image

Avalanșă de îmbolnăviri în școli

„Ne confruntăm în momentul de față cu o avalanșă a îmbolnăvirilor cadrelor didactice. Apare următoarea problemă: consiliul de administrație trebuie să asigure suplinirea la clasă, pentru că profesorul, de exemplu, poate intra în izolare sau în carantină, dar copiii care vin la școală trebuie supravegheați de cineva. În momentul de față școlile sunt supra-solicitate, nu poți obliga pe nimeni să vină să presteze activitate suplimentară doar din dorința Ministerului Educației și a altor instituții de a ține școlile deschise și nu ai la cine să apelezi să vină să asigure supravegherea în cauză”, a declarat la Europa FM Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Potrivit acestuia, autoritățile nu au prevăzut măsuri clare pentru situațiile când se infectează mulți profesori dintr-o școală.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut la Digi24 că e o problemă și e conștient că săptămâna viitoare vor fi și mai mulți profesori infectați. Sunt școli care chiar dacă nu au număr de cazuri pozitive declarate într-o clasă, (n.red. 3 într-o săptămână), din lipsa de profesori care să poată veni să predea fizic la școală, au fost nevoite să intre online. ”Există în Ordinul de ministru această posibilitate. Este o mare problemă faptul că mulți profesori sunt infectați sau în izolare. Vor fi mai multe clase cu activitatea suspendată pentru că suntem pe trend crescător. Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiști, acesta va fi normalul următoarelor săptămâni”, a avertizat ministrul Educației.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net