Un adolescent din Cluj a înjunghiat o femeie după ce s-a inspirat dintr-un film

Ultima actualizare:

    Un puști din Cluj s-a inspirat dintr-un documentar și din pelicula «Joker», înainte de a comite faptele. Adolescentul se confruntă cu tulburări psihice
Un puști din Cluj s-a inspirat dintr-un documentar și din pelicula «Joker», înainte de a comite faptele. Adolescentul se confruntă cu tulburări psihice

Cumplit! David (17 ani), fiul unui reputat psiholog, a ucis un pui de pisică pe care-l primise în dar. El a fost apoi protagonistul unui alt episod grav, când a lovit o femeie în cap, cu o cărămidă, pe stradă. Totul a culminat cu atacarea altei femei, cu cuţitul, într-un magazin din Cluj.

Crimele comise cu sadism au fost sursă de inspiraţie pentru clujeanul David  (17 ani), internat acum în Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia“ din Bucureşti. La începutul lunii noiembrie, puştiul a înjunghiat la Cluj, din senin, o femeie de 33 de ani, într-un magazin de cartier. 

Femeia a supravieţuit, iar băiatul a fost identificat de poliţişti. Acesta e fiul lui Cristian Delcea - un psiholog cunoscut, cadru uni­­­­­­­­versitar la Medicină în Cluj. 

La începutul anului, tânărul  a chinuit şi a omorât un pui de pisică. El i-a scos ochii şi apoi i-a trimis filmarea persoanei care-i dăruise animăluţul. Chiar tatăl lui l-a dus la poliţie.


    Luke Magnotta, ucigaşul din Canada,  a fost subiectul unui documentarFoto: Profimedia
Luke Magnotta, ucigaşul din Canada, a fost subiectul unui documentarFoto: Profimedia

Tot în acea perioadă, tânărul a lovit o femeie în cap, cu o cărămidă, pe stradă, dar victima n-a depus plângere. În dosarul privind omorârea de animale, instanţa a decis ca David să fie internat la Psihiatrie.

După două luni, băiatul a fost externat la cererea familiei. Tatăl său şi-a asumat misiunea de a avea grijă de el, scrie adevarul.ro.   Tânărul a continuat terapia acasă, iar  un bodyguard îl însoţea de dimineaţa până seara. Totuşi, el a scăpat de sub supraveghere şi a înjunghiat o tânără de 33 de ani într-un magazin alimentar. 

David s-ar fi inspirat dintr-un documentar de pe Netflix, „Nu te pune cu pisicile”, conform stiridecluj.ro.


    Joker, un personaj care l-ar fi influenţat pe tânărul din Cluj
Joker, un personaj care l-ar fi influenţat pe tânărul din Cluj

Pelicula arată cum a fost prins un tânăr din Canada, Luka Magnotta, care a omorât doi pisoiaşi, postând apoi filmul pe internet. Luka a ajuns apoi să omoare un bărbat.

David postase, cu câteva zile înainte de atacul din magazin, o scenă din filmul Joker, în care protagonistul ucide un bărbat folosind un cuţit.     

Click! spunePsihologul Cristian Delcea a declarat pentru clujust.ro că atât David, cât şi familia sunt victime ale sistemului de sănătate din România, care nu este capabil să vindece astfel de cazuri. El a subliniat că nu există în ţară un spital care să poată îngriji minori cu tulburări psihice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net