Un cetățean marocan a incendiat poliția din Huedin. A aruncat un cocktail Molotov

Focul a distrus doar ușa de la intrare, pentru că agenții aflați în hol au scăpat. Incidentul a avut loc aseară, după ora 17.00. 

Morocanul a aruncat un cocktail Molotov în sediul Poliției Foto: Pixabay
Morocanul a aruncat un cocktail Molotov în sediul Poliției Foto: Pixabay

 Incendiatorul este un bărbat cu dublă cetăţenie, marocană şi română, pe care poliţiştii din Huedin îl cunosc pentru că s-au mai intersectat de multe ori cu el.

Bărbatul a băut mai multe beri într-un bar, apoi, timp de 18 minute i-a înjurat pe poliţişti. Totul într-un live făcut din cârciumă. Apoi s-a îndreptat spre sediul Poliţiei unde a incendiat uşa.

O cameră de supraveghere a surprins şi ea momentul în care bărbatul a deschis uşa. Uşa şi preşul s-au aprins imediat, iar înăuntru s-a umplut de fum, potrivit Observatornews.ro.

Care a fost mesajul marocanului pentru poliție

Mesajul incendiatorului a fost unul clar: "Cine e Poliţia în lumea asta? Poliţia nu mi-a dat mie mâncare, nici nu m-a întrebat într-o zi: "Ce te doare în viaţa ta?".

În cursul nopţii, individul a fost adus la Parchet şi audiat timp de mai multe ore. Poliţiştii împreună cu procurorul au luat decizia de a emite pe numele bărbatului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Astăzi, 15 februarie, bărbatul va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru distrugere prin incendiere şi ultraj. Omul riscă până la 12 ani de închisoare.

Alte incidente cu cocktail-uri Molotov

Ne amintim cazul tânărului de 20 de ani din Rusia care a aruncat cu cocktail-uri Molotov într-un centru de recrutare militară și a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Și în România am avut cazuri. Un bărbat din Brașov a incendiat o mașină. Mai exact, a spart geamul mașinii și a aruncat în interior un cocktail Molotov. Polițiștii au descoperit că barbatul era arestat și într-un dosar de trafic de minori. 

Ce este cocktailul Molotov

Istoria acestei bombe artizanale începe în 1937, când a fost folosită pentru prima dată. Era în timpul Războiului Civil Spaniol (1936-1939), iar forțele naționaliste conduse de generalul Francisco Franco au inventat o armă nouă, folosind pe post de combustibil exploziv benzina.  

Deși această bombă artizanală, „făcută în casă”, a fost folosită în 1937, ea a primit numele de azi abia în 1939, în altă parte a Europei. Mai precis în Finlanda, în timpul ocupației sovietice.

Cocktailul Molotov este un dispozitiv exploziv artizanal care combină anumite lichide inflamabile cu ulei de motor, depozitate într-un recipient de sticlă. O cârpă sau o bucată de pânză, introdusă pe jumătate în interiorul sticlei, are rol de fitil. Acesta se aprinde, iar sticla este aruncată înspre inamic (de regulă vehicule blindate). 

Odată ce sticla se sparge, substanța inflamabilă din interior se aprinde și produce un incendiu masiv. 

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net