Rețeta cocktailului molotov, cel mai căutat subiect pe internet de către populația ucraineană

#Război Ucraina-Rusia

Statisticile arată o creștere a vizitelor pe pagina Wikipedia dedicată confecționătii cocktailului molotov. 

image

Utilizatorii de internet civili ucraineni caută, de asemenea, să se apere împotriva Rusiei. Acesta este cel puțin ceea ce sugerează statisticile Wikipedia din Ucraina, după cum a raportat pe Twitter Pierre-Yves Beaudouin, administratorul asociației Wikipedia Franța.

Potrivit statisticilor de pe platformă, articolul Wikipedia dedicat cocktail-ului Molotov a fost al doilea cel mai consultat articol din Ucraina pe 25 februarie, după articolul care detaliază invazia rusă a țării.

După cum arată cifrele, articolul Wikipedia dedicat armei incendiare a sărit în câteva ore, de la puțin peste 10.000 de vizualizări pe 24 februarie, prima zi a ofensivei rusești, la aproape 60.000 de vizualizări a doua zi.

A fost apoi consultat de 30.000 de ori pe 26 februarie, precedat de articolul consacrat sistemului bancar Swift, din care vor fi excluse în curând anumite bănci rusești, și de articolul dedicat grupului de hackeri Anonymous, care a declarat „război cibernetic” Rusiei.

Pe versiunea ucraineană a paginii Wikipedia dedicată cocktail-ului Molotov sunt enumerate nu mai puțin de zece rețete diferite, cu variante dedicate „rețetei Che Guevara”, „rețetei franceză” dar și rețetei „Odessa”, folosită în perioada Revoluția ucraineană din 2014.

Devenit esențial pentru organizare, dar și pentru informare, accesul la internet este amenințat în multe zone ale Ucrainei, din cauza bombardamentelor care vizează infrastructura energetică, dar și a potențialelor atacuri cibernetice.

Kievul este încercuit, iar toate căile de acces sunt blocate

Războiul continuă în Ucraina. Uniunea Europeană îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruse, va finanţa livrările de arme către Ucraina şi va interzice unele instituţii de presă pro-Kremlin ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică plasarea în alertă a ”forţei de disuasiune” a armatei ruse, care poate include o componentă nucleară, iar Kievul continuă să se afle sub asaltul formațiunilor ruse. 64 de civili ucraineni și-au pierdut viața în urma altercațiilor. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net