Un copil olimpic de la țară și-a donat bicicleta unei familii amărâte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Andrei, un copil de 12 ani care trăieşte şi învaţă în mediul rural, şi-a donat bicicleta unei familii amărâte. Băiatul a primit o bicicletă nouă cadou de la părinţi, pentru că a avut media 10 pe linie, şi a hotărât împreună cu mama sa să îşi doneze vechea bicicletă.

Andrei Ganea are 12 ani şi urmează să înceapă în această toamnă clasa a VI-a. Acesa învaţă la Şcoala Generală din Telciu, la 40 de kilometri de Bistriţa. Anul acesta, băiatul a participat la olimpiada judeţeană de Geografie, unde a obţinut locul al II-lea. Lipsa câtorva sutimi l-au împiedicat să-şi testeze cunoştinţele şi la etapa naţională.

Băiatul a terminat clasa a V-a cu 10 pe linie, motiv pentru care, tatăl său i-a dăruit o nouă bicicletă.

„Bicicleta veche am cumpărat-o în urmă cu câţiva ani, iar în primăvara aceasta am dus-o la reparat. Tatăl lui i-a promis că dacă va avea 10 pe linie o să primească o bicicletă nouă. Şi cum a avut 10 pe linie a primit o bicicletă nouă”, spune Anca Ganea, mama băiatului.

Bicicleta nouă nu a fost vândută sau ţinută pentru fratele mai mic al lui Andrei, ci donată. Asta în ciuda faptului că nu vorbim despre o familie cu venituri peste medie. Mama băiatului este casnică, iar tatăl munceşte sezonier în Austria.

Ideea de a dona bicicleta i-a venit mamei băiatului, care a văzut anunţul de pe Facebook a unei asociaţii care ajută familiile defavorizate. Fără să stea pe gânduri, femeia i-a propus băiatului ei să doneze bicicleta, iar acesta a acceptat.

Mai multe, pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net