Un produs folosit în mod tradițional la conservarea alimentelor, retras de pe piață

Ultima actualizare:

ANSVSA avertizează că un produs vândut în mai multe magazin nu este autorizat. În consecință acesta a fost retras din magazine. Inspectorii sanitar-veterinari au anunțat că este vorba despre o substanță folosită la conservarea alimentelor și care nu este autorizată.

Salicil, produsul scos de pe piață

borcane muraturi shutterstock 58766371 jpeg

Salicil, vândut drept conservant pentru alimente a fost retras din magazine, în mai multe judeţe. Responsabilii anunț că substanţa nu este autorizată ca aditiv alimentar.

Autoritatea Naţional Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă retragerea de pe piaţă, din magazine din mai multe judeţe, a produsului Salicil, vândut ca agent de conservare pentru alimente de către diverse companii.

Motivul retragerii este acela să substanţa nu este autorizată ca aditiv alimentar.

Folosit în mod tradițional drept conservant pentru conservarea alimentelor, de fapt, produsul nu se consumă, atarg atenția inspectorii Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

În ce magazine era vândut produsul Salicil

Autoritatea Naţional Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, ANSVSA, anunţă că retrage de pe piaţă produsul Salicil (acid salicilic 99%), vândut în magazinele din mai multe județe, la diverse gramaje. Este vorba despre produsul ambalat de SC CIS Com SRL, SC Heron A-Z SRL, SC San Andreas SRL, SC Condipast Prod SRL şi SC Cico Ditrbution SRL.

Produsul apare sub forma unor plicuri care conţin cantităţi cuprinse între 10 şi 25 de grame de substanţă. Este vândută ca agent de conservare pentru alimente.

image

În realitate acesta nu este folosit ca aditiv alimentar, avertizează Autoritatea Naţional Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Acestea au ajuns în magazine din judeţele Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sălaj şi Maramureş.

Moticul retragerii: Substanță neautorizată ca aditiv alimentar, se arată pe site-ul Autorității Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugaţi să nu le utilizeze şi să le returneze la magazinele de unde le-au achiziţionat, transmite instituția de control.

  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
femeie haine dulap shutter jpg
victor rebengiuc faleze de nisip jpg
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net