Un profesor de la Seminarul Teologic din Baia Mare, filmat în pat cu eleve de 15 ani. Înainte le turnase băutură pe gât

Ultima actualizare:

Imagini revoltătoare cu un preot și profesor de la Seminarul Teologic din Baia Mare au ajuns în atenția autorităților. Jurnaliștii de la Recorder au intrat în posesia acestora după ce mai multe eleve prezente într-o excursie cu profesorul au povestit despre comportamentul inadecvat al dascălului.

Profesor la Seminarul din Baia Mare, în pat cu elve de 15 ani. Foto: Captură video Recorder
Profesor la Seminarul din Baia Mare, în pat cu elve de 15 ani. Foto: Captură video Recorder

Una dintre eleve povestește în detaliu cum a ajuns să schimbe mesaje înainte de culcare cu profesorul care îi era și diriginte și cum în excursia organizată de el, dascălul le turna băutură pe gât, după cum se vede și în imaginile filmate chiar de elevele prezente în excursie.

Imaginile făcute publice de Recorder sunt șocante și revoltătoare în același timp.

Le turna băutură pe gât, iar înainte le făcea semnul crucii

În filmare se vede cum profesorul Daniel Farcaş le toarnă fetelor de 15 ani băutură pe gât, în timpul unei excursiei care a avut loc în noiembrie 2021. Îniante le face semnul Crucii cu funingine, pe frunte. Una dintre fete povestește că profesorul a strâns bani de la ele şi le-a întrebat la care vrea să le cumpere ţigări şi alcool.

„În noimebrie, am stabilit să facem o excursie cu școala lângă oraș. Să ne cunoaștem mai bine, sa ne unim, sa ne distrăm. Ne-a dat niște acorduri pe care să le semnăm cum că părinții sunt de acord să mergem în excursie asta. Am pus bani, fetele și el a mers la cumpărături cu câteva fete. Am calculat cât ar bea fiecare, fiind fete nu pot să bea foarte mult și țigări care au vrut”, povestește una dintre eleve sub protecția anonimatului.

În excursie, profesorul a fost filmat în timp ce le turna fetelor băutură pe gât, apoi, în dormitor, tolănit pe pat alături de fete, toate minore.

„Toate sunteţi ale mele”, le spune cadrul didactic elevelor, într-o filmare realizată în timpul excursiei.

Captură video
Captură video

Profesorul nu mai are voie să predea

Recorder scrie că imaginile au ajuns la conducerea Seminarului, dar și la Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În fața acestor înalte fețe bisericești s-au prezentat și două eleve care au reclamat comportamentul arhidiaconului profesor.

Cadrul didactic este şi arhidiacon, slujind în repetate rânduri alături de mai marii Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Daniel Farcaș a predat  în continuare Morala, Noul și Vechiul Testament,  inclusiv la clasa de fete cu care a fost în excursie, până când imaginile au fost făcute publice.

„Conducerea şcolii teologice a luat măsura - cam blândă”

„Referitor la cazul profesorului Farcaş Daniel de la Seminarul Teologic din Baia Mare care face subiectul unei anchete Recorder.ro, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului face următoarele precizări: Primele măsuri disciplinare şi canonice aplicate în cazul semnalat au fost luate de îndată ce s-au primit sesizările de abateri grave de la disciplina şi conduita cadrului didactic în relaţie cu elevii; Ierarhul locului a aplicat pedeapsa demiterii din cler şi coborârea lui la statutul de teolog prin sancţiunea acordată în data de 14.06.2022; Conducerea şcolii teologice a luat măsura (cam blândă) de a-i lua calitatea de diriginte şi orele de Morală, continuând să predea Vechiul şi Noul Testament; Episcopul locului a cerut conducerii şcolii să demareze procedura de transfer a profesorului Farcaş Daniel la o altă şcoală, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean; Din păcate, conducerea Seminarului nu a rezolvat problema cu celeritate şi responsabilitate aşa cum a recomandat Episcopia”, se arată într-un comunicat de presă făcut public de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, potrivit G 4 media.

Imagini marca Recorder - Youtube

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net