Un român din doi a uitat rezoluţiile stabilite de Anul Nou și a trecut doar o lună. Cine sunt ambițioșii
Românii stau prost la capitolul ambiție, iar rezoluțiile de la sfârșitul anului sunt deja uitate de mulți, deși a trecut doar o lună. Conform unui studiu recent, unul din doi români și-a abandonat planurile stabilite de Anul Nou pentru 2025. Printre motivele care îi împiedică pe mulți să acționeze se numără veniturile mici, timpul insuficient și lipsa de motivație.
Românii și-au uitat rezoluțiile pentru 2025
53% dintre români și-au făcut planuri pentru 2025, însă doar 14% reușesc să le urmeze pe toate, iar 39% abia lucrează la unele dintre ele, potrivit unui studiu de specialitate realizat de Reveal Marketing Research și publicat joi, transmite Agerpres.

Pe de altă parte, 47% dintre români nu au făcut încă primul pas spre obiectivele lor, în special persoanele de peste 55 de ani (61%) şi cei cu venituri sub 3.000 lei (58%). Majoritatea dintre cei care au început să lucreze la rezoluţiile pentru noul an se consideră moderat consistenţi (64%) în implementarea acestora, în timp ce 29% se descriu ca fiind foarte consistenţi.
Bărbații sunt cei mai ambițioși
Este interesant că bărbații sunt mai determinați să își îndeplinească obiectivele, iar femeile se confruntă mai frecvent cu lipsa de motivație.
În ciuda acestui fapt, unele scopuri, precum un stil de viață sănătos sau mai mult timp pentru hobby-uri, sunt urmărite cu mai multă consistență, iar unii români încep să își regândească planurile pe măsură ce trece timpul.
Concret studiul arată că 17 % dintre bărbaţi sunt mai determinaţi menţionând că au început să lucreze la toate rezoluţiile stabilite (comparativ cu 11% în cazul femeilor). În plus, 35% dintre bărbaţi se consideră foarte consistenţi în implementarea acestora, faţă de 29% dintre femei.
În ceea ce priveşte motivele care îi împiedică pe români să înceapă sau să îşi ducă toate planurile la bun sfârşit, principalele obstacole menţionate sunt lipsa banilor (57%), timpul insuficient (35%) şi lipsa de motivaţie (23%).
Abordarea unui stil de viaţă mai sănătos este semnificativ mai mare în rândul femeilor (54%, comparativ cu 39% în cazul bărbaţilor), dar şi în rândul persoanelor din mediul urban (53%, comparativ cu 38% în mediul rural). În ceea ce priveşte călătoriile, 29% dintre români şi-au dorit mai multe escapade, însă doar 21% declară că au reuşit să facă paşi în vederea îndeplinirii acestui plan.