UPDATE Haos pe Litoral! Zeci de turiști, lăsați fără cazare în Eforie Nord și Saturn

Ultima actualizare:

    Turiștii au așteptat șase ore ca să fie cazați
Turiștii au așteptat șase ore ca să fie cazați

Au venit din toată țara la mare, ca să-și petreacă vacanța plănuită în urmă cu câteva luni. Surpiză însă! Hotelul unde făcuseră rezervare și unde dăduseră avans nu mai avea camere libere.

UPDATE. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, face verificări pe litoral, marţi, în cazul mai multor turişti care nu au putut fi cazaţi în hoteluri. Dunca a adăugat că, în urma verificărilor pe care le va face, va stabili dacă vina aparţine agenţiei de turism, pentru că nu a virat banii căte hotel la timp, sau dacă este vina operatorului economic, pentru că a vândut mai multe locuri de cazare decât dispune.

„Dacă agenţiile de turism au plăti la timp, iar turişii ajung şi nu au unde să se cazeze, operatorul economic este obligat să le ofere alternativă în aceleaşi condiţii pentru care ei au plătit sau în condiţii mai bune. În niciun caz, turiştii care au plătit cazare la trei stele nu vor putea fi cazaţi la două stele”, a spus preşedintele ANPC.

30 de familii venite din Craiova, Pitești, Suceava și Timișoara s-au trezit, luni, că nu au unde să se cazeze, deși făcuseră rezervare la un hotel din Eforie Nord, în urmă cu trei luni. Mai mult, plătiseră în avans camerele, care au costat între 600 și 800 de lei.

Când au ajuns, însă, la recepția hotelului, li s-a spus că toate camerele sunt ocupate de alți turiști. A urmat un scandal monstru între turiști și reprezentanții hotelului, care au spus că oamenii își făcuseră rezervare prin intermediul unei agenții care nu a anunțat, însă, și unitatea de cazare.

Într-un final, unii dintre turiști au primit camere la hotelul cu pricina. Imagini de groază în interior: saltele vechi, așternuturi pătate, mucegai pe ușa de la baie sau uşi de la balcon care nu se închid, scrie digi24.ro.

După mai bine de șase ore de aşteptare, ceilalți turişti au primit camere, dar nu în hotelul în care şi-au rezervat vacanţa, ci în altele din Jupiter, Eforie Sud sau Neptun.

Aceeași situație a fost și la Saturn, unde zece familii care și-au rezervat vacanțele din timp nu au găsit nici o cameră liberă în hotel, potrivit digi24.ro. Turiștii au fost cazaţi la alt hotel.

Turiștii au făcut mai multe sesizări la OPC şi la Comandamentul Litoral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net