Urări de Sfântul Ștefan. Cele mai frumoase mesaje pentru cei dragi

În data de 27 decembrie, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan, primul martir al Bisericii. Credincioşii ţin cont în fiecare an de tradiţiile şi obiceiurile din moşi strămoşi, pentru a avea parte de bine. Vezi ce mesaje de Sfântul Ștefan să trimiți familiei, prietenilor, dar și colegilor și șefilor.

Sfântul Ştefan se sărbătorește pe 27 decembrie Foto: Shutterstock
Sfântul Ştefan se sărbătorește pe 27 decembrie Foto: Shutterstock

Potrivit tradiţiei iconografice, Sfântul Ştefan era înfăţişat drept tânăr şi frumos. Om cu un suflet deosebit, profund, bun orator și un remarcabil psiholog, Sfântul Ștefan era înzestrat cu un sentiment religios excepţional de puternic. 

După Po­gorârea Duhului Sfânt asupra Sfin­ţi­lor Apostoli, aceştia au fost bine­cu­vântaţi cu puteri şi daruri pentru mi­siunea lor în lume. Iudeu de neam, Sfântul Ştefan era bun la suflet, un gânditor adânc şi vorbitor îndemânatic, iar ceea ce rostea prin cuvânt îndeplinea prin faptă. Slujea cu evlavie, mai ales că a fost ucenic al lui Iisus, fiind martor al Învierii Domnului şi al Înnălţării Sale la cer. Datorită credinței sale, Sfântul a putut săvârși minuni mari.

Mesaje Sfântul Ștefan

„Sfântul Ştefan să îţi călăuzească paşii şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine. La mulţi ani!”. 

„Azi fiind o mare sărbătoare, Sfântul Ştefan şi ziua numelui tău, primeşte din partea mea multe urări de bine, fericire, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor!”.

„Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbători. La mulţi ani, Ştefan!”.

„La mulţi ani şi fie ca sfântul al cărui nume îl porţi să te călăuzească mereu!”. 

„Sfântul Ștefan să ne aducă împreună an de an, cu lumină și voioșie!”.

„Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La mulți ani!”.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ștefan 

Iată o rugăciune grabnic ajutătoare care trebuie rostită, de Sfântul Ștefan, de către toți cei care au necazuri:

Sfinte Ștefan, tu ești primul care ai pecetluit cu sângele tău mărturia pe care ai dat-o despre Iisus Hristos; ești primul născut pentru cer din numarul imens al celor care îl urmează pe Mielul jertfit, Iisus Hristos.

"Tu ai primit demnitatea de a-i sluji pe primii creștini în calitate de diacon și ai împlinit cu strălucire misiunea încredințată de apostoli, încât nimeni nu putea rezista duhului care vorbea prin tine.

Chiar și în martiriu te-ai asemănat cu Regele martirilor- Isus Cristos- rugându-te pentru prigonitorii tăi.

"Ca dovada că rugăciunea ta a fost ascultată, Saul, care păzea hainele celor care te omorau cu pietre, s-a convertit și a devenit apostolul popoarelor pagane.

"Cât de slab sunt eu în credință! Ma cuprinde rușinea și teama, când oamenii din jurul meu constată ca sunt creștin, sau văd că ma străduiesc să duc o viață conformă cu învățătura Sfintei Evanghelii și a Bisericii.

"O, sfinte Ștefane întărește-mâ, în credință: s-o păstrez cu demnitate, s-o apar cu tărie și s-o fac cunoscută și altora prin exemplul vieții mele, chiar cu prețul oricăror sacrificii.

"Sângele tău să fie ca un germen din care sa crească, pentru mine și pentru toți creștinii, încrederea în cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Ce-i folosește omului de-ar câștiga lumea întreagă, dar apoi și-ar pierde sufletul?“; sau: „Nu vă temeți de cei care ucid trupul, ci de acela care poate să piardă și sufletul și trupul în gheena".

"Dacă nu sunt chemat la demnitatea de a fi martir, ajuta-mă să-l urmez pe Mântuitorul răstignit pe calea vieții simple, ca să ma bucur la sfârșit în ceata aleșilor săi. Amin. Sfinte ștefan, roagă-te pentru noi!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net