Ursul plimbăreţ, împuşcat în curtea unei fabrici. "N-am reuşit să-l oprim cu tranchilizante"

Ultima actualizare:

    Animalul a fost răpus de un vânătorFoto: Mediafax
Animalul a fost răpus de un vânătorFoto: Mediafax

Consternare, teamă şi amuzament – acestea au fost trăirile trecătorilor aflaţi miercuri pe străzile din centrul Sibiului. Un urs de aproximativ 150 de kilograme şi-a făcut apariţia în oraş dis-de-dimineaţă, iar la ora 5.20 a fost înregistrat primul apel la 112. După trei ore în care a fost urmărit de peste 50 de poliţişti şi de jandarmi, animalul a fost ucis prin împuşcare.

Expresia “Fugi cu ursul!” a căpătat miercuri altă greutate. Sibienii matinali s-au frecat la ochi, dar tabloul din faţa lor era cât se poate de real: un urs gonea pe străzile fostei capitale culturale europene! La ora 5.20, un apel la 112 a alertat autorităţile, astfel că pe urmele animalului agitat au pornit 50 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, dar şi reprezentanţi ai Grădinii Zoologice din Sibiu. Din momentul în care a fost văzut prima dată, ursul a trecut, timp de trei ore, pe lângă mai multe sedii de bănci, pe lângă un hotel şi prin preajma mai multor unităţi şcolare, escaladând garduri şi alergând pe acoperişuri. În cele din urmă animalul a fost împuşcat cu armă de foc în curtea unei fabrici de pe Strada Lungă, scrie adevarul.ro. Ursul în vârstă de şase ani a sfârşit într-o baltă de sânge, spre indignarea multor iubitori de animale.


    Ursul agitat a alergat pe acoperişurile caselor din Sibiu
Ursul agitat a alergat pe acoperişurile caselor din Sibiu

“Reprezenta un real pericol”

”La rapiditatea cu care se mişca şi sărea garduri, ursul era un real pericol. S-a încercat cu tranchilizante, dar nu s-a reuşit. La un moment dat, ursul a intrat în curte la fabrica de mobilă, unde se aflau 50 de oameni. Tranchilizantul îşi face efectul în funcţie de cum prinzi animalul, de cât de adânc intră acul, de câţi ani are animalul. Din câte mi s-a explicat, tranchilizantul putea să acţioneze şi după 30 de minute”, a declarat Cristian Roman, prefectul Sibiului. Potrivit lui, ursul ar fi provenit din pădurile comunei Rășinari.

În momentul în care ursul a fost împușcat de către vânător, la câțiva metri se aflau și medici veterinari de la Grădina Zoologică. Ei aveau  aveau o o armă cu tranchilizante, fiind pregătiţi să acţioneze, susţine turnulsfatului.ro.

Animalul ucis va fi incinerat

Dan Lazăr Fărcaş, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu, spune că vor fi efectuate teste în cazul ursului ucis. ”Vom face analize de trichineloză și de rabie, după care îl vom incinera. Un animal sălbatic prezent într-o zonă cu care nu este obișnuit devine agresiv. Cel mai important e că nu avem niciun rănit și niciun mort”, consideră Fărcaş.

După uciderea ursului, Poliţia Sibiu a deschis dosar penal. „E vorba despre folosirea unei arme de foc în oraş. În această situaţie a fost însă caz de necesitate, iar condiţiile folosirii armei au fost clare”, spune Luciana Lazăr, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu.

Vezi video pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net