Ursuleţul lovit de tren trăieşte cu trei picioare. Veterinarii din Focșani se ocupă de animăluțele cu probleme

Ultima actualizare:

    Puiul de urs s-a adaptat şi se descurcă foarte bine cu numai trei lăbuţeFoto: ACDB
Puiul de urs s-a adaptat şi se descurcă foarte bine cu numai trei lăbuţeFoto: ACDB

Oameni cu suflet mare! Veterinarii de la un centru specializat din Focşani (Vrancea) se ocupă de animăluţele cu probleme şi au grijă să nu le lipsească nimic. Un pui de urs lovit de tren a fost ajutat de medici, care au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul rănit. Ursuleţul a impresionat pe toată lumea cu dorinţa sa de a trăi.

Emoţionant! La Centrul pentru Reabilitarea Animalelor Sălbatice – Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) de la Focşani au ajuns şi sosesc în continuare multe animale nefericite. Unele supravieţuiesc şi veterinarii de la ACDB sunt foarte fericiţi când ele se reîntorc în natură.

Reprezentanţii Centrului pentru Salvarea şi Reabilitarea Animalelor Sălbatice sunt renumiţi pentru grija pe care o poartă necuvântătoarelor aflate în suferinţă. Neliniştea celui care răspunde la telefonul de urgenţă, drumul în miez de noapte până la locul accidentului, efortul veterinarului, suferinţa şi stresul animalului, emoţiile de zi cu zi şi încercările disperate de a ajuta sunt prezente mereu la ACDB Focşani.  Medicii trebuie să se strecoare aproape nevăzuţi, cât mai departe de animal, ca să nu-l traumatizeze, şi totuşi aproape de el, pentru a-i acorda îngrijiri. Una dintre poveştile impresionante de la acest centru a pornit de la un ursuleţ, scrie adevarul.ro.

Animăluțul suferea din cauza rănii provocate de tren
Animăluțul suferea din cauza rănii provocate de tren

Cu câţiva ani în urmă, o ursoaică şi puiul ei au fost loviţi de tren în Covasna. În urma impactului, ursoaica a murit, iar ursuleţul a fost rănit grav la lăbuţa dreaptă din faţă.  Animăluţul a fost găsit în stare critică, având leziuni grave la membrul anterior drept şi gemând într-o pădure din Bixad. Rana de la picior se infectase atât de tare, încât a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, efectuată de inimoşii veterinari de la ACDB chiar într-un luminiş din pădure.

Veterinarii l-au operat de urgenţă şi i-au amputat piciorul
Veterinarii l-au operat de urgenţă şi i-au amputat piciorul

Medicii au fotografiat operaţia la care a fost supus micuţul şi evoluţia animăluţului în timp, până la cicatrizarea rănii. Puiul de urs a fost salvat de veterinari, care s-au arătat impresionaţi de voinţa mamiferului de a trăi. Deşi acum are numai trei picioare, animăluţul fuge de parcă ar avea cinci. Motiv pentru care medicii de la centrul din Focşani îl alintă “Ursuleţul cinci picioare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net