Ursuleţul lovit de tren trăieşte cu trei picioare. Veterinarii din Focșani se ocupă de animăluțele cu probleme

image
Puiul de urs s-a adaptat şi se descurcă foarte bine cu numai trei lăbuţeFoto: ACDB

Oameni cu suflet mare! Veterinarii de la un centru specializat din Focşani (Vrancea) se ocupă de animăluţele cu probleme şi au grijă să nu le lipsească nimic. Un pui de urs lovit de tren a fost ajutat de medici, care au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul rănit. Ursuleţul a impresionat pe toată lumea cu dorinţa sa de a trăi.

Emoţionant! La Centrul pentru Reabilitarea Animalelor Sălbatice – Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) de la Focşani au ajuns şi sosesc în continuare multe animale nefericite. Unele supravieţuiesc şi veterinarii de la ACDB sunt foarte fericiţi când ele se reîntorc în natură.

Reprezentanţii Centrului pentru Salvarea şi Reabilitarea Animalelor Sălbatice sunt renumiţi pentru grija pe care o poartă necuvântătoarelor aflate în suferinţă. Neliniştea celui care răspunde la telefonul de urgenţă, drumul în miez de noapte până la locul accidentului, efortul veterinarului, suferinţa şi stresul animalului, emoţiile de zi cu zi şi încercările disperate de a ajuta sunt prezente mereu la ACDB Focşani.  Medicii trebuie să se strecoare aproape nevăzuţi, cât mai departe de animal, ca să nu-l traumatizeze, şi totuşi aproape de el, pentru a-i acorda îngrijiri. Una dintre poveştile impresionante de la acest centru a pornit de la un ursuleţ, scrie adevarul.ro.

image
Animăluțul suferea din cauza rănii provocate de tren

Cu câţiva ani în urmă, o ursoaică şi puiul ei au fost loviţi de tren în Covasna. În urma impactului, ursoaica a murit, iar ursuleţul a fost rănit grav la lăbuţa dreaptă din faţă.  Animăluţul a fost găsit în stare critică, având leziuni grave la membrul anterior drept şi gemând într-o pădure din Bixad. Rana de la picior se infectase atât de tare, încât a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, efectuată de inimoşii veterinari de la ACDB chiar într-un luminiş din pădure.

image
Veterinarii l-au operat de urgenţă şi i-au amputat piciorul

Medicii au fotografiat operaţia la care a fost supus micuţul şi evoluţia animăluţului în timp, până la cicatrizarea rănii. Puiul de urs a fost salvat de veterinari, care s-au arătat impresionaţi de voinţa mamiferului de a trăi. Deşi acum are numai trei picioare, animăluţul fuge de parcă ar avea cinci. Motiv pentru care medicii de la centrul din Focşani îl alintă “Ursuleţul cinci picioare”.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
trofeu cupa romaniei  foto frf ro jpg
rosia montana alba
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati