USR PLUS ar putea depune vineri moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu

Ultima actualizare:

    USR PLUS, AUR și PSD vor să răstoarne Guvernul Cîțu prin moțiune de cenzurăSursa foto: Facebook
USR PLUS, AUR și PSD vor să răstoarne Guvernul Cîțu prin moțiune de cenzurăSursa foto: Facebook

USR PLUS ar putea depune chiar azi după amiază, începând cu ora 18.30, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, moțiune care va fi votată de AUR dar - surpriză - și PSD, au anunțat social-democrații. În total, pentru a trece, este nevoie de 234 de voturi. Practic, dacă cele trei partide își unesc forțele, numărul de voturi va fi covârșitor: 280, suficient pentru ca premierul Cîțu să-și facă bagajele.

La ora 18.00 are loc o întâlnire decisivă în Coaliție, la care vor participa PNL, USR PLUS și UDMR. Lucrurile par a fi destul de clare. PLN a decis în unanimitate, joi, susținerea lui Cîțu la conducerea Guvernului, în timp ce formațiunea politică condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș este de neclintit: dacă premierul nu-și dă demisia, acesta va fi obligat să plece prin depunerea unei moțiuni de cenzură. USR PLUS vine la masa negocierilor  fără speranța ca premierul să facă vreun pas înapoi, motiv pentru care se așteaptă ca întâlnirea să fie extrem de scurtă, Acesta este motivul pentru care la ora 18.30 este posibil să fi edepusă moțiunea de cenzură. Se pare că doar doi parlamentari se opun acestei acțiuni. iat numărul de voturi preconizat este mai mult decât suficient pentru ca acestă acțiune să treacă. Demersul este susținut de AUR și - surpriză - de către membrii PSD, care au declarat că vor vota moțiunea, deși nu este depusă de ei. 

USR PLUS îl acuză pe Cîțu de interese personale

Reamințin faptul că Florin Cîțu a vrut să adopte programul „Anghel Saligny în ultima ședință de Guvern, moment în care a izbucnit cea mai mare criză politică din ultimii ani. Bnii, 500 de miliarde de lei, ar fi urmat să se ducă la primăriile locale pentru investiții în infrastructură, apă și canalizare. USR PLUS îl acuză pe premier că oferă acești bani pentru a câștiga voturile necesare numirii sale în fruntea PNL, la alegerrile din 25 septembrie. 

De asemenea, USR PLUS a invocat faptul că proiectul nu avea toate avizele necesare pentru a fi adoptat. Unul trebuia dat de către Ministerul Justiție, unde ministru era Stelian Ion, din partea USR PLUS. Pentru că ministrul nu a dat girul Cîțu l-a demis și l-a pus interimar pe Lucian Bode, care face parte din tabăra sa. Iar Bide a declarat vineri că va aproba planul de investiții. Practic, în acest moment, așteptăm ședința de Guvern care va avea loc la ora 16.00, la care miniștrii USR PLUS nu vor participa și unde se va adopta controversatul program Anghel Saligny. 

Bătălia moțiunilor

Formațiunea politică în fruntea căreia se află Barna și Cioloș, pentru a avea șanse reale de a răstura Guvernul și de a-l înlătura pe premier, s-a aliat cu partidul extremist AUR în ideea în care vor depune o moțiune de cenzură comună. Joi, PSD anunța și el că va depune propria moțiune și amenința că nu va vota actul USR PLUS - AUR. Iată că vineri social democrații s-au răzgândit și au declarat că vor veni la vot. 

USR PLUS: „Cîțu este incapabil să ducă această funcție cu 3 partide la guvernare”

Voci din USR PLUS au declarat că premierul Cîțu nu a știut să conducă o coaliție formată din 3 partide. „A dat dovadă de faptul căeste incapabil să ducă această funcție cu 3 partide la Guvernare. Florin Cîțu are alte priorități, și anume alegerile din 25 septembrie. Prin proiectul de investiții Anghel Saligni a vrut să satisfacă nevoile primarilor PNL ca să câștige președinția partidului”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net