Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson va fi folosit de medicii de familie și în centrele mobile


    Prima tranșă cu vaccinuri Johnson & Johnson va ajunge în țară pe 15 apriliefoto: AFP
Prima tranșă cu vaccinuri Johnson & Johnson va ajunge în țară pe 15 apriliefoto: AFP

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, un total de 60.000 de doze, va ajunge în România săptămâna viitoare, în data de 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme faţă de cum fusese programat. Conform autorităților, dozele vor fi folosite în special de medicii de familie și în centrele de vaccinare mobile, fiind vorba de un vaccin care nu necesită condiții speciale de depozitare.

„O veste foarte bună: astăzi (nr. 9 aprilie) am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a declarat Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, la Digi24.

Baciu a menționat că vaccinul produs de Johnson & Johnson are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare, astfel încât va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dar şi în centre mobile de tip container care vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

Vaccinare în centrele mobile, de la 20 aprilie

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că pe 20 aprilie urmează să demareze vaccinarea prin intermediul centrelor mobile, urmând ca, într-o primă etapă, să fie operaţionalizate 20 de astfel de centre la nivel naţional care vor deservi populaţia din zona rurală şi unde se va administra, în special, vaccin în doză unică Johnson&Johnson.

cub andreea antonescu png
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg