Vaccinul Johnson, distribuit de marți medicilor de familie

27 aprilie 2021
article img
Foto: Arhivă Click

Primele doze de vaccin Johnson&Johnson vor fi distribuite începând de marți, 27 aprilie, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

Vaccinul Johnson&Johnson. Când primim următoarea tranșă

„De azi și mâine urmează a se distribui circa 507.000 de doze”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare. „Vor fi alocate circa 25 de doze pentru fiecare medic de familie. Pe 30 aprilie vom primi următoarea tranșă de vaccin de la Johnson & Johnson și vom completa acest necesar pana la aproximativ 80.000 de doze pentru a putea demara această activitate de vaccinare. De asemenea, cu același tip de vaccin încercăm să asigurăm vaccinarea prin echipe mobile, prin centre mobile și este una dintre opțiunile pe care le vom lua în calcul atunci când vom demara vaccinarea în spitale non-COVID pentru vaccinarea pacienților”, a adăugat Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: Centrele de vaccinare vor fi dotate cu telefoane 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a mai anunţat că în centrele Pfizer va creşte numărul de persoane vaccinate pe flux de la 84, câte sunt în prezent, la 96. De asemenea, începând din luna mai centrele de vaccinare vor avea un număr de telefon afişat în platforma de programare, pentru a facilita comunicarea cu cetăţenii.

"Pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare în perioada următoare, cel mai probabil în prima săptămână din luna mai începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare şi va fi afişat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, tocmai pentru a se putea lua legătura direct cu centre de vaccinare şi a facilita această comunicare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

CITEȘTE ȘI: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson va fi folosit de medicii de familie și în centrele mobile