Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani: „În decembrie ar trebui să vină primele tranșe de ser”


    Valeriu Gheorghiţă
Valeriu Gheorghiţă

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi seară, că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie,iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri.

Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane. Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani şi a explicat:

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”.  

Gheorghiţă a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon. România are contractate 1,2 milioane de doze pentru anul 2022. „Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Gheorghiţă.  

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
cub theo rose anghel damian png
FotoJet (5) jpg
FotoJet (4) jpg
image
image
image
image
image
image
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg