Valeriu Gheorghiţă: Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să îşi facă şi vaccinul anti-gripal

valeriu gheorghita jpeg
Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonator al campaniei naţionale de vaccinare, recomandă ca persoanele care au primit unul dintre serurile anti-COVID să se vaccineze şi anti-gripal, el explicând că răspunsul imun dat de vaccinul anti-COVID nu protejează faţă de infecţia dată de virusul gripal.

"Împotriva virusului gripal sezonier, cu siguranţă da (este nevoie de imunizare - n.r.) pentru că răspunsul imun nu este unul încrucişat. Practic, răspunsul imun după vaccinarea împotriva COVID-19 nu ne protejează faţă de o infecţie gripală. Ne protejează, în schimb, faţă de infecţia gripală respectarea celorlalte măsuri nefarmaceutice: masca de protecţie, distanţarea, evitarea zonelor supraaglomerate", a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, la Digi 24.

 El a arătat că impactul bolilor precum rujeola şi gripa sezonieră a scăzut după ce au fost implementate măsurile non-farmaceutice. 

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că vaccinurile antigripal şi cel anti-COVID pot fi administrate simultan, dar în braţe diferite. 

Prodanca a venit în verde la parastas
Screenshot (539) png
cub muzica populara braconier png
image png
Charlene de Monaco
Provocarea de pe TikTok. Sursa foto: Unsplash
andrei rosu mihaela bilic png
image png
Serghei Lavrov FOTO EPA-EFE
Iarna Poiana Brasov vremea FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Ales Bialiatski jpg
Masacru la o creșă din Thailanda png
Cherri Lee jpg
FotoJet jpg
Charlene de Monaco
Luna