Valeriu Gheorghiță: „Vârful valului 4 al pandemiei va fi atins la jumătatea lui septembrie”


    Vrei imunitate când va lovi din plin valul 4 al pandemiei? Vacinează-te acum, este recomandarea medicului militar Valeriu Gheorghiță
Vrei imunitate când va lovi din plin valul 4 al pandemiei? Vacinează-te acum, este recomandarea medicului militar Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că vârful valului 4 al pandemiei de Covid va fi atins la jumătatea lunii septembrie, când sunt așteptate peste 1.500-1.600 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

Valeriu Gheorghiță, despre rata de pozitivare a testelor 

„Ne așteptăm ca această creștere să fie susținută în perioada următoare și principalul indicator pe care-l urmărim în momentul de față este rata de pozitivare a testelor, care vedem că a ajuns la 1,7%, 1,8%. Și în Germania la fel se monitorizează și în ultima săptămână a crescut rata de pozitivare de la 3% la 4%”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Această creștere este explicată de faptul că varianta virală Delta este pe cale să devină dominantă și în țara noastră. Nu am niciun dubiu că România este în valul 4, avem toate datele pentru care putem afirma acest lucru. Și estimările din perioada următoare arată această creștere și în ultimele săptămâni avem o creștere progresivă, susținută a numărului de cazuri”, a adăugat el.

Medicul spune că, potrivit estimărilor, vârful noului val al pandemiei va fi atins la jumătatea lunii septembrie, când sunt așteptate 1.500-1.600 de cazuri pe zi.

„Dar când vorbim de varianta Delta, care are o rată de reproducere a cazurilor mult mai crescută față de variantele anterioare - un caz pozitiv poate să genereze 5 până la 8-9 cazuri secundare și perioada de incubație mai scurtă. Acest lucru îngreunează și anchetele epidemiologice, practic tot timpul vom fi în urrma depistării cazurilor. De aceea, prevenția rămâne cea mai importantă măsură prin care putem reduce circulația virusului”, a spus medicul.

„Este estimarea pesimistă, dar întotdeauna estimările au fost mult sub ceea ce s-a întâmplat de fapt în realitate. Este posibil ca numărul să fie mai mare”, a adăugat Gheorghiță.


    Vaccinarea este singura soluție pentru a evita formele grave ale bolii
Vaccinarea este singura soluție pentru a evita formele grave ale bolii

Vrei imunitate? Vaccinează-te acum!

El a făcut un nou apel la vaccinare, mai ales pentru cei din categorii vulnerabile și cei care intră în contact cu multe persoane. Pentru ca un om să aibă imunitate în momentul vârfului noului val, ar trebui să se vaccineze „acum”, a spus Gheorghiță.

„Răpunsul imun, dacă vorbim de schema cea mai scurtă, vaccinul monodoză de la Johnson & Johnson, după 14 zile atingem beneficiile maximale. Dacă vorbim de o schemă cu 2 doze, schema BioNTech/ Pfizer, cu rapel la 21 de zile, plus cel puțin 7-10 zile ca să crească suficient de mult nivelul anticorpilor”, a explicat el.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
rebeca pascu jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
trenul regal jpg
Regina Elisabeta a II a jpg
Bloc aida szilagyi FOTO renasterea banateana
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 29 noiembrie sfantul mucenic paramon png
Regina Elisabeta a II a jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg