Veste bună pentru Klaus Iohannis. Se poate schia la Şureanu

Ultima actualizare:

    La Şureanu, unde se află domeniul schiabil preferat la peşedintelui Klaus Iohannis, a venit, în sfârşit, iarnaFOTO: adevarul.ro
La Şureanu, unde se află domeniul schiabil preferat la peşedintelui Klaus Iohannis, a venit, în sfârşit, iarnaFOTO: adevarul.ro

În această iarnă, președintele Klaus Iohannis nu a avut ocazia să mai schieze pe pârtiile sale favorite, la Șureanu. Vin vești bune: după două luni secetoase, la Șureanu este zăpadă, iar pârtiile sunt deschise.

La Şureanu, unde se află domeniul schiabil preferat la peşedintelui Klaus Iohannis, a venit, în sfârşit, iarna. Toate pârtiile sunt deschise pentru amatorii sporturilor de iarnă, scrie adevarul.ro.

”Iarna a venit, la Şureanu, când nimeni nu se mai aştepta să vină. După două luni de iarnă secetoasă, cu iarbă şi pietre pe pârtii, când domeniul schiabil a funcţionat la limită, putem spune că zăpada a venit aşa cum ne doream cu toţii să vină. A nins enorm, în ultimele zile, iar zăpada proaspăt depusă va asigura o foarte bună continuare a sezonului de schi. Omăt suficient este pe toate pârtiile, iar zonele de off-piste sunt perfect accesibile. Drumul de la lacul Oaşa până la pârtii este deszăpezit (dar vă trebuie lanţuri), aşadar aveţi toate motivele să veniţi la Şureanu, în weekend. Iarna a venit, în sfârşit, iar schiul este la el acasă, la Şureanu”, spune Rareş Tileagă, ghid turistic şi monitor de schi, citat de adevarul.ro.

Se poate schia la Şureanu

Toate cele 10 pârtii, în lungime de 12 km, sunt funcţionale. Domeniul schiabil deţine 3 instalaţii de transport pe cablu (2 teleschiuri, 1 telescaun) şi este situat la altitudini curpinse între 2010 metri şi 1650 metri.

Acces unic spre pârtii: Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţă faţă de Sebeş: 82 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 ore (fără popasuri).

Zăpadă sufiecentă este şi la Arieşeni, al doilea centru de practicare a sporturilor de iarnă din Alba. Cele două pârtii au zăpadă suficentă şi se schiază în condiţii bune, iar sezonul continuă. Şi la Arieşeni se anunţă vreme bună cu cer mai mult senin în weekend.

Citește și:

Klaus Iohannis, dus pe munte cu un Duster cu șenile. Câți bani a băgat în echipament

Supriză pentru turiştii din Masivul Retezat. L-au întâlnit pe Klaus Iohannis

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net