Vestea excelentă pentru românii care merg în SUA. Procedura de reînnoire a vizei se simplifică

Ambasada SUA în România a anunțat că românii care dețin vize pentru Statele Unite și doresc să le reînnoiască pot face acest lucru fără a susține un interviu, cu condiția să îndeplinească anumite criterii.

Procesul de reînoire a vizelor se schimbă / foto: arhiva
Procesul de reînoire a vizelor se schimbă / foto: arhiva

Această măsură face parte dintr-un plan de simplificare a serviciilor de viză și este menită să faciliteze procesul de reînnoire pentru cetățenii eligibili.

Condiții de eligibilitate pentru reînnoirea vizei fără interviu

Pentru a beneficia de programul de reînnoire a vizelor fără interviu, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să fie cetățeni români.
  • Să aplice pentru aceeași categorie de viză care a expirat în ultimii patru ani sau să fie un solicitant căruia i s-a aprobat o viză în trecut, cu excepția vizei de tip B, și care a expirat în ultimii patru ani.
  • Viza poate fi valabilă sau expirată în ultimele 48 de luni.
  • Să nu fi avut probleme legale.
  • Să dețină un pașaport valabil.

Copiii sub 14 ani și persoanele de peste 80 de ani pot solicita viza fără interviu, chiar dacă nu au mai avut vize anterior.

Procesul de aplicare și perspectivele ridicării vizelor

Dacă sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate, solicitanții pot depune cererea de reînnoire a vizei prin intermediul site-ului Ambasadei SUA, trimițând documentele prin curierat.

După analizarea solicitării, viza va fi fie aprobată, fie se va solicita un interviu suplimentar, dacă este necesar. Programul de reînnoire fără interviu este ideal pentru economisirea timpului și a resurselor.

Pe lângă facilitarea procesului de reînnoire, SUA ar putea anunța pe 15 octombrie o decizie privind ridicarea vizelor pentru cetățenii români, măsură care ar urma să se aplice începând din 2025.

În acest context, Guvernul României a lansat campania „Calificăm România”, având ca scop includerea țării în Programul Visa Waiver, care permite călătoria fără viză în Statele Unite.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestui demers, încurajând cetățenii să aplice pentru reînnoirea vizelor existente pentru a reduce rata de refuz la sub 3%, condiție esențială pentru accesul în programul de exonerare de viză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net