VIDEO Marea distanțare și marea nepăsare. Razie masivă și amenzi la terasele și cluburile din București


    Autorităţile din Bucureşti au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemieifoto: Poliția Capitalei
Autorităţile din Bucureşti au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie pentru verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea pandemieifoto: Poliția Capitalei

Numărul mare de îmbolnăviri din ultimele zile, dar și apelurile disperate ale autorităților de a se respecta măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei par să nu aibă nici un efect pentru mulți români. Numeroase terasele și cluburile promovează marea nepăsare în loc de marea distanțare, iar imaginile video vorbesc de la sine. În noaptea de sâmbătă spre duminică, autoritățile din București au făcut o razie masivă și au aplicat 60 de amenzi, în valoare de 86.600 de lei.

Poliţiştii Capitalei, onspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti (ANPC) au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Au fost vizate cluburi și terase din Centrul Vechi, dar și locații de fițe din zona Herăstrău.

S-au dat 60 de amenzi în valoare de 86.800 de lei

”În urma acţiunii ce a vizat 146 societăţi comerciale din Municipiul Bucureşti, echipele mixte de control au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 86.800 de lei, din care 29 de sancţiuni contravenționale în valoare de 56.400 de lei pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19”, a transmis, duminică, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că echipele de control au sancţionat reprezentanţii societăţilor comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor, mai exact operatorii economici care nu au organizat activitatea în aer liber sau nu au asigurat la intrare triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât şi pentru vizitatori.

Totodată, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale pentru că în spaţii publice închise, spaţii comerciale şi la locul de muncă nu se purta mască de protecţie. Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, nerespectarea legislaţiei privind  protecţia consumatorilor precum şi pentru abateri de la normele din domeniul sănătăţii publice şi încălcarea legislaţiei privind paza şi protecţia bunurilor.

Citește și:

Am intrat în a doua stare de alertă. Iată 16 dintre principalele măsuri luate de Guvern

Noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Ce avem voie să facem începând de luni

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
vedete jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg