VIDEO Violență fizică și verbală la un centru de plasament din Voluntari. Un copil e agresat pentru că ar fi sărit pe o saltea


    Copilul a fost agresat de către angajații instituției deoarece ar fi sărit pe o salteaFoto: Captură Video
Copilul a fost agresat de către angajații instituției deoarece ar fi sărit pe o salteaFoto: Captură Video

O scenă revoltătoare s-a petrecut într-un centru de plasament din Voluntari. Un minor a fost agresat fizic și verbal de către angajații instituției, iar imaginile în cauză au fost publicate de către șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza.

În centrul de plasament a fost trimisă o echipă de control al ANDPDCA, iar organele de cercetare penală au fost sesizate. „Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de «a sări pe saltea».

Imagini revoltătoare într-un centru de plasament din Voluntari

Educatoarea care amenință copilul cu «salvarea» și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI. Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație”, a scris Mădălina Turza pe contul personal de Facebook.

„Am trimis o echipă a Corpului de Control care s-a deplasat la centrul de plasament din Voluntari. În paralel deja am redactat o sesizare preliminară către parchet și, de asemenea, am discutat cu directorul DGASPC Ilfov pentru măsurile vizavi de acei copii.

Mă interesează, dincolo de aplicarea legii asupra celor doi angajați care au avut un comportament absolut reprobabil, ce se întâmplă cu copiii în continuare, pentru că ei cu siguranță vor avea nevoie de consiliere psihologică, de asistență de mai multe feluri”,  a declarat, pentru Libertatea, Mădălina Turza. 

Ea mai precizează că întregul conflict a pornit de la faptul că acei copii săreau pe saltelele paturilor. Aceasta spune, de asemenea, că cei mici sunt amenințați că vor fi duși la spitalul de psihiatrie pentru a fi sedați, în cazul în care nu se cumințesc. 

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg