VIDEO Violență fizică și verbală la un centru de plasament din Voluntari. Un copil e agresat pentru că ar fi sărit pe o saltea

Ultima actualizare:

    Copilul a fost agresat de către angajații instituției deoarece ar fi sărit pe o salteaFoto: Captură Video
Copilul a fost agresat de către angajații instituției deoarece ar fi sărit pe o salteaFoto: Captură Video

O scenă revoltătoare s-a petrecut într-un centru de plasament din Voluntari. Un minor a fost agresat fizic și verbal de către angajații instituției, iar imaginile în cauză au fost publicate de către șefa Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Mădălina Turza.

În centrul de plasament a fost trimisă o echipă de control al ANDPDCA, iar organele de cercetare penală au fost sesizate. „Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de «a sări pe saltea».

Imagini revoltătoare într-un centru de plasament din Voluntari

Educatoarea care amenință copilul cu «salvarea» și paznicul care îl agresează fizic nu NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECȚIE A COPILULUI. Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație”, a scris Mădălina Turza pe contul personal de Facebook.

„Am trimis o echipă a Corpului de Control care s-a deplasat la centrul de plasament din Voluntari. În paralel deja am redactat o sesizare preliminară către parchet și, de asemenea, am discutat cu directorul DGASPC Ilfov pentru măsurile vizavi de acei copii.

Mă interesează, dincolo de aplicarea legii asupra celor doi angajați care au avut un comportament absolut reprobabil, ce se întâmplă cu copiii în continuare, pentru că ei cu siguranță vor avea nevoie de consiliere psihologică, de asistență de mai multe feluri”,  a declarat, pentru Libertatea, Mădălina Turza. 

Ea mai precizează că întregul conflict a pornit de la faptul că acei copii săreau pe saltelele paturilor. Aceasta spune, de asemenea, că cei mici sunt amenințați că vor fi duși la spitalul de psihiatrie pentru a fi sedați, în cazul în care nu se cumințesc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net