Videoclip viral cu Ion Iliescu în 2099. „Poate că timpul m-a lăsat pentru desert”

Ultima actualizare:

Ion Iliescu este fără îndoială personajul din România care în ultimele decenii a fost sursa de inspirație a multor glume pe internet. Chiar el spunea într-un interviu la împlinirea vârstei de 94 de ani că „internetul e plin de meme-uri cu mine”. Un videoclip în care fostul președinte este personaj principal a devenit imediat viral. Creatorul videoclipului și l-a închipuit pe Iliescu în anul 2099. „Poate că timpul m-a lăsat pentru desert”.

„Speranța moare penultima”

image

„Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a spus Ion Iliescu, invitat la postcastul fostului ministru Ionuț Vulpescu, în martie, când a împlinit onorabila vârstă de 94 de ani.

Răspunzând la o întrebare despre longevitatea lui, Ion Iliescu a spus că adevăratele vârste importante sunt cele „ale maturității, afectivității, așteptărilor”.

 „Vârsta îți dă o măsură a granițelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență. Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil”.

Ion Iliescu în 2099, videoclip viral

Un videoclip în care Ion Iliescu este plasat în anul 2099 în care spune că i-a văzut pe toți „plecând”, „Regele Mihai, Traian Băsescu chiar și pe Putin”, a devenit viral adunând mii de reacții și comentarii.

„După 12 ore de muncă (inclusiv toată noaptea asta), făcut dataseturi, trainat 2 modele, clonat voci, luptat cu 7 Softuri de AI și oleacă de Davinci Resolve am reușit sa fac asta”, a scris Aurel Manea cel care a creat videoclipul.

Iliescu apare în diferite ipostaze în anul 2099. Povestește cum s-a schimbat lumea, iar despre comunism vorbește ca despre „un basm demult uitat.”

„Ei dragii mei, au trecut ultimii 100 de ani de parcă nu ar fi fost. Mă simt bătrân și dacă ar fi să fiu sincer, nu cred că o să mai fiu pe aici încă 200 de ani, dar cine știe?! Am văzut atâtea figuri mari plecând: Regele Mihai, Băsescu, Mandela și chiar și Putin la un moment dat. Săracii, toți au plecat demult, dar eu, eu am rămas, parcă încurcat de calendar”, spune Iliescu în clip.

„România s-a schimbat mai mult decât aș fi crezut eu vreodată. Bucureștiul este un oraș care levitează acum, la propriu.

Străzile nu mai sunt pline de mașini, ci de drone și vehicule zburătoare. Comunismul - o relicvă digitală amintit doar de lecțiile digitale pe tabletele elevilor, ca un basm demult uitat. Lumea? A evoluat rapid. Acum oamenii stau mai mult în realități virtuale decât în lumea reală și parcă nici nu mai simt nevoia să iasă din ele, dar cu toate astea eu sunt tot aici, martor la toate astea.”

Personajul Ion Iliescu, creat cu AI spune cum totul în jurul lui s-a schimbat, dar el a rămas la fel.

„Am văzut cum tehnologia a schimbat totul, dar eu am rămas la fel. Așa că da, cine știe cât mai durează. Poate timpul m-a lăsat pentru desert sau poate că pur și simplu nu m-a putut învinge, dar până când o să aflăm haideți să mai râdem un pic de toate astea. La finalul zilei, timpul trece, dar unele lucruri rămân!”

Videoclipul a fost foarte apreciat pe rețeaua socială Facebook, a adunat mii de reacții și mii de distribuiri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net