Veste proastă! Câți bani vor primi, de fapt, românii care se pensionează peste 10 ani

Ultima actualizare:

Viitorul nu arată prea roz! Potrivit unor calcule, românii care se vor pensiona peste 10 ani ar putea să primească o pensie care reprezintă 30% din valoarea salariului din timpul activităţii în câmpul muncii. Cu aceste cifre, românii ar trebui să își pună încă de pe acum bani deoparte, pentru a se putea descurca la bătrânețe. 

Bugetul Național de Pensii este tot mai nesustenabil Foto: Shutterstock
Bugetul Național de Pensii este tot mai nesustenabil Foto: Shutterstock

Ce pensie vor lua cei care se vor pensiona peste 10 ani

Finanțiștii au făcut o analiză riguroasă a pieței muncii din prezent și au proiectat cuantumul pensiilor pe termen scurt și mediu. Cifrele arată rău, scrie Antena3 CNN.ro. Românii care se vor pensiona peste 10 ani de acum încolo ar putea primi o pensie reprezentând 30% din valoarea salariului din timpul activităţii în câmpul muncii.

Cum arată Bugetul Național de Pensii 

Bugetul Național de Pensii este și va fi din ce în ce mai nesustenabil. Numărul celor care cotizează, adică a angajaților activi, este din ce în ce mai mic, iar cel al românilor care intră la pensie este în creștere. Conform INS, veniturile medii ale unei familii se învârt în jurul sumei de 6.200 de lei, iar cheltuielile, doar cu cele necesare vieții de zi cu zi sunt de 4.600 de lei.

Mai rămân 1.800 de lei care sunt bani alocați cumpărării de bunuri prin casă sau pentru vacanțe. Aceasta este o medie a veniturilor. În general, cei mai mulți cetățeni sunt mult sub aceste cifre.

Câți oameni lucrează pe salariul minim pe economie 

Potrivit unei analize Ziarul Financiar, peste 1,58 milioane de români angajați în România lucrează pe salariul minim pe economie. Majoritatea în construcţii, transporturi rutiere de mărfuri şi comerţ cu amănuntul.

Cu toate acestea, explicația e de fapt, alta. Există și acum mulți angajatori care plătesc salariul minim pe economie, iar restul banilor sunt primiți de către angajați ”la negru”.

Specialiștii avertizează să sistemul de pensii din România e în colaps, astfel că singura soluție ar fi ca oamenii să investească sau să își pună banii în fonduri private de pensii.

Vești și mai proaste din 2030

Veștile vor fi și mai proaste, din 2030, anunță specialiștișii, asta pentru că generația "descrețeilor" se va pensiona. Până în 2060, unul din trei români va avea peste 65 de ani, în condițiile în care în 2015 doar 20% din populație avea peste 65 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net