Vechimea în muncă, de vânzare! Ce trebuie să facă românii pentru a se bucura de o pensie mai bună

Oricine se confruntă, sau s-a interesat exact ce presupune, crearea dosarului de pensie, știe că procesul nu este deloc unul atât de ușor pe cât am crede. Iar din nenumărate motive, ne putem trezi în situația în care pierdem sume semnificative din pensia câștigată, din cauza unor diverse probleme care au dus la o perioadă mai scurtă de cotizare la fondul de pensii. Ei bine, românii pot să își cumpere vechime, iar plata poate fi efectuată și în rate!

9.000 de lei, prețul pentru un an de vechime
9.000 de lei, prețul pentru un an de vechime

Dacă vă apropiați de pensie și ați verificat ce presupune exact dosarul de pensionare (sau dacă deja a trebuit să vă confruntați cu acesta), sigur știți că este o bătaie de cap mult mai mare decât am bănui inițial. Chiar și câteva luni de vechime pot face diferența dintre un trai (cât de cât) decent și sărăcie, când vine vorba de pensie. Din nefericire, din diferite motive, cum ar fi chiar angajatori care nu au plătit taxe la stat, ne putem trezi că avem nevoie de vechime în plus.

Din fericire, pentru orice român aflat într-o asemenea situație există posibilitatea de a cumpăra vechime, potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro. Deși ne putem gândi că suma ridicată face această opțiune una complet inaccesibilă, veste bună din partea oficialilor este că putem achita prețul și în rate. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, explică cum este calculat prețul unui an de vechime.

9.000 de lei, prețul pentru un an de vechime

Conform sursei citate, modalitatea prin care s-a ajuns la acest preț este un calcul matematic nu foarte complex. Mai exact, este vorba despre împărțirea a 25% din contribuția către fondul de pensii, la un salariu minim de 3.000 de lei. Astfel, se ajunge ca o lună de vechime să coste 750 de lei, iar dacă aveți nevoie de un an întreg, suma minimă pe care trebuie să o scoateți din buzunar este de 9.000 de lei. Această sumă poate fi plătită și în tranșe.

Conform sursei citate, până la acest moment, un număr de 25.000 de români au apelat la această oportunitate, Casa de Pensii înregistrând o sumă strânsă din cumpărarea vechimii de aproximativ 335 de milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net