Vine Dunărea! Apele au depăşit cu 37 cm, cota de atenţie la Brăila, au intrat în Galați și Bechet

Ultima actualizare:

    În multe zone de pe malurile Dunării, autoritățile au trecut la amplasarea de saci, pentru ca apa să nu inunde falezele
În multe zone de pe malurile Dunării, autoritățile au trecut la amplasarea de saci, pentru ca apa să nu inunde falezele

Hidrologii avertizează că nivelul Dunării a atins cote de pericol pe tot cursul fluviului. După Galați și Bechet, acum a venit rândul Brăilei fie afectată. Potrivit specialiștilor citați de știrileprotv.ro, până pe 31 martie este Cod Portocaliu de inundatii pe tot sectorul Hârşova - Brăila şi în Delta Dunării.

La Brăila au fost luate deja măsuri pentru a supraînălţa gurile de canalizare din zona Căpităniei Portului, pentru a nu se mai repeta episodul din 2010, când apa a intrat în oraș. La Galati, pasarele de acces de pe navele ancorate la mal sunt acoperite de apă, iar Dunărea nu mai are mult până cand va trece de faleză. Terasele de pe mal sunt deja în apă.

Administratia fluviala a Dunării de Jos a emis încă de săptamâna trecută un avertisment pentru navigatori, prin care se limitează viteza de navigație, pentru a nu produce valuri care ar putea afecta malurile si digurile.

Deocamdată, cele mai mari probleme sunt la Giurgiu, unde mai sunt doar 3 centimetri până la limita de inundație și la Bechet, unde apa a intrat în port. In zona dig-mal, de pe raza judeţului Giurgiu, a fost acoperită cu apă o suprafaţă de aproximativ 2.900 de hectare de pădure în zona inundabilă

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net