Vine frigul! Tu cu ce te încălzeşti?

Ultima actualizare:

    La ce să fii atent  când mergi la  cumpărături?
La ce să fii atent când mergi la cumpărături?

În această perioadă, meteorologii au anunţat temperaturi scăzute. Dacă nu te-ai pregătit încă, acum este momentul să te gândeşti cum te vei încălzi la iarnă. Agentul termic ne este furnizat de Radet. Însă, ar trebuie să luăm în calcul şi surse alternative de căldură. Iată câţi bani trebuie să scoţi din buzunare!

Anul trecut ai plătit extrem de mult la întreţinere, iar preţul apei calde consumate ţi-a lăsat buzunarele goale? Sau, poate că blocul în care locuieşti a fost debranşat de la apă caldă şi căldură. Indiferent de situaţie, ar trebui să iei în calcul şi variantele alternative de încălzire: boilerul şi caloriferul electric, instantul pentru apă caldă şi aerotermele. Pentru că toate acestea consumă energie, recomandat este să alegi modele performante, fabricate de producători renumiţi şi care să se încadreze în clasa A de energie.

La ce să fii atent când mergi la cumpărături?

Cumpără în funcţie de nevoile tale reale! De exemplu, un boiler cu o capacitate de 50 l este potrivit unei familii formate din două persoane. De asemenea, dacă doreşti să încălzeşti o încăpere mică, aşa cum e un dormitor, ai nevoie de un calorifer electric cu 10-12 elemenţi. Apa de la chiuveta din bucătărie poate fi încălzită folosind un aparat de încălzire instant.

Spre deosebire de un boiler, acesta consumă mult mai puţină energie electrică. Debitul apei va fi unul scăzut, dar va fi suficient pentru a spăla vasele. Aeroterma e mai ieftină decât un calorifer electric, dar nu încălzeşte atât de bine. Nu mai punem la socoteală faptul că un calorifer e dotat cu termostat şi se opreşte când temperatura din cameră ajunge la cea setată. Unele modele de aeroterme nu au această opţiune.

Radiator Singer - 109,9 leiAre trei trepte, protecţie la supraîncălzire şi 1200 V. În găseşti în culori alb şi gri.

Aerotermă - 79,9 lei Are 2 trepte de putere, termostat ajustabil, protecţie la supraîncălzire, iar suflul poate fi selectat pe rece, cald şi fierbinte

Încălzitor electric Vortice - 292,28 leiÎncălzeşte prin radiaţie, timp de aprindere 30 secunde, silenţios

Calorifer electric - 199 leiPrezintă 2 trepte de putere, termostat mecanic, lumină de indicare alimentare

Radiator ceramic - 249,9 leiAre 2 trepte de putere, timer 8 ore, siguranţă la supra-încălzire, se montează pe perete, are telecomandă.

Boiler 30 l - 349,9 leiAre o capacitate de 30 de l şi o putere de 1,2 kw. Prezintă anod de magneziu, buton funcţionare, protecţie glas-ceramică, valvă de siguranţă

Alege lenjerie de pat din fibre naturale

Pentru un somn regal, n-ai nevoie de multe. Revista „Click! pentru femei” îţi prezintă o mică selecţie pentru a te inspira şi pentru a da personalitate dormitorului tău!

Din bumbac, mătase ori in, lenjeria de pat o alegi în funcţie de preferinţele tale. Totuşi, n-ar fi rău ca înainte de a cumpăra, să te orientezi nu doar în funcţie de preţ, ci şi de tipul de material;

- bumbacul este uşor de călcat, plăcut la atingere, rezistent în timp, după mai multe utilizări, precum şi accesibil la preţ; - mătasea protejează pielea şi previne transpiraţia noaptea, datorită microelementelor pe care le conţine, dar e mai greu de întreţinut, ceea ce o face un material potrivit pentru o lenjerie de pat pe care n-o foloseşti des;- flanela e obţinută tot din bumbac, catifelată la atingere şi bună pentru sezonul rece, pentru că este călduroasă şi menţine temperatura corpului noaptea;- materialele organice (in, cânepă) sunt ideale în anotimpul rece, fibrele naturale protejând corpul de frig; - materialele creponate, potrivite persoanelor comode, nu necesită călcare, dar nu sunt rezistente pe termen lung, pierzându-şi din culoare după mai multe spălări;- fibrele sintetice, precum poliesterul, conferă durabilitate lenjeriilor de pat, rezistenţă la şifonare, însă nu lasă pielea să respire;- satinul este un material moale, dar puţin rezistent, care se scămoşează în timp;- damascul aduce un plus de durabilitate lenjeriilor de pat, iar preţul lor este pe măsura „longevităţii“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net