Votul pentru imunitatea lui Eugen Bejinariu se amână

4 aprilie 2017
simeon stalpnicul png
Deputatul PSD este urmărit în dosarul Microsoft

Cererea DNA de ├«ncuviin┼úare a urm─âririi penale ├«n cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu a fost retrimis─â mar┼úi, de plenul Camerei Deputa┼úilor, pentru dou─â s─âpt─âm├óni la Comisia juridic─â, la solicitarea deputatului social-democrat Eugen Nicolicea, care a sesizat ÔÇ×un incident proceduralÔÇŁ.

Solicitarea pre┼čedintelui Comisiei juridice a fost adoptat─â cu 80 de voturi ÔÇ×pentruÔÇŁ, 31 voturi ÔÇ×├«mpotriv─âÔÇŁ ┼či dou─â ab┼úineri. ÔÇ×Vreau s─â sesisez un incident procedural. Vreau s─â v─â spun c─â aceast─â solicitare se face ├«n baza unui raport ├«ntocmit de Comisia juridic─â ┼či ├«n momentul de fa┼ú─â avem un incident de procedur─â ├«n sensul c─â la articolul 63 alineatul 5 din Constitu┼úie se spune c─â proiectele de legi sau propunerile legislative ├«nscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent deci continu─â procedura ├«n noul Parlament. Nu avem ├«n Constitu┼úie continuarea procedurii pentru hot─âr├óri sau pentru altfel de acte. Acela┼či lucru este ┼či ├«n articolul 253 din Regulament. Deci, nu avem o procedur─â de continuare. Solicit liderilor de grup s─â cear─â retrimiterea la comisie pentru a rezolva acest incident de procedur─âÔÇŁ, a afirmat Eugen Nicolicea la tribuna plenului.

  • S-au descoperit erori de procedur─â

Deputatul PSD a argumentat c─â raportul ├«n cazul lui Eugen Bejinariu este f─âcut de o Comisie juridic─â ce nu mai exist─â, ├«n condi┼úiile ├«n care, ├«n prezent, este o alt─â componen┼ú─â a acesteia. ÔÇ×├Än plus, raportul este f─âcut de o comisie care nu mai exist─â. Atunci au existat deputa┼úi din alte partide, de exemplu UDMR, PPDD, iar acum avem USR. Observa┼úi c─â USR nu s-a putut pronun┼úa ├«n cadrul comisiei, dar s-au pronun┼úat partide care nu mai exist─â. Minim dou─â s─âpt─âm├óni (retrimiterea la Comisia juridic─â ÔÇô n.r.), pentru c─â incidentele acestea de procedur─â pot s─â duc─â la reluarea dezbaterilor ├«n comisieÔÇŁ, a conchis Eugen Nicolicea. Plenul Camerei Deputa┼úilor ├«n care urma s─â fie votat─â cererea DNA de urm─ârire penal─â a fostului ministru PSD Eugen Bejinariu a fost suspendat, pe 5 decembrie 2016, din lips─â de cvorum, dup─â ce cu o s─âpt─âm├ón─â ├«nainte ┼čedin┼úa nu s-a putut desf─â┼čura tot din lips─â de cvorum. La alegerile din 11 decembrie, Eugen Bejinariu a fost ales deputat din partea PSD pentru un nou mandat.

Este acuzat în cadrul dosarului Microsoft

Procurorii DNA vor s─â ├«l pun─â sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru c─â, ├«n perioada ├«n care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ├«nc─âlc├ónd dispozi┼úiile privind achizi┼úiile publice, a ini┼úiat ┼či a sus┼úinut proiectele hot─âr├órilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 ┼či nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat ├«ncheierea, ├«ntre Guvern ┼či Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de ├«nchiriere de licen┼úe referitor la produsele Microsoft, invoc├óndu-se, ├«n mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, ├«n scopul favoriz─ârii acesteia prin evitarea organiz─ârii unei licita┼úii publice. Eugen Bejinariu mai este suspectat c─â a ini┼úiat ┼či sus┼úinut proiectul Hot─âr├órii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de ├«nchiriere de licen┼úe ├«ncheiat la data de 15 aprilie 2004 ├«ntre Guvern ┼či Fujitsu Siemens Computers GmbH ┼či pentru produsele educa┼úionale Microsoft, f─âr─â a exista un necesar fundamentat. Procurorii sus┼úin c─â Bejinariu a semnat contractul comercial de ├«nchiriere licen┼úe Microsoft din 15 aprilie 2004 ┼či actul adi┼úional la acesta, cunosc├ónd c─â nu era justificat─â achizi┼úia din surs─â unic─â.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari, sumă care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

survivor2 png
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
iumor jpg
cub tania budi png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg