Vreme deosebit de rece în weekend. Se anunță ploi, temperaturi scăzute și ninsoare la munte

Ultima actualizare:

    Începutul lunii octombrie aduce vreme rece, ploi, vânt și chiar ninsori la munte
Începutul lunii octombrie aduce vreme rece, ploi, vânt și chiar ninsori la munte

O informare meteorologică a intrat vineri în vigoare de la ora 10.00 și se va menține pe tot parcursul weekendului, până duminică dimineață. Sfârșitul de săptămână ne aduce vânt puternic, temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului, dar și precipitații sub formă de ninsoare la munte.

Vreme rece în weekend. Informare meteorologică 

În intervalul 8 octombrie - 11 octombrie vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei, transmite ANM.

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30...35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45...60 km/h.

Cum va fi vremea sâmbătă

Sâmbătă va ploua pe aproape întreg parcursul zilei în jumătatea sudică a țării, în timp ce în nord cerul va fi variabil și noros. Aici nu se vor semnala precipitații, scrie vremea.ro. Local în sud-est și în sud-vestul extrem cantitățile de apă vor ajunge până la 15-20 de mm. Dimineața va fi răcoroasă în depresiunile intramontane din nordul Carpaților Orientali, unde minimele termice vor coborî izolat sub valoare de -5 grade Celsius. 

Vântul va sufla tare pe Litoral, moderat la munte și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 14 grade în transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 12-17 grade în Banat și Crișana și 10-15 grade în Oltenia, Muntenia, dobrogea și Moldova. 


    Vineri, sâmbătă și duminică va fi foarte frig pentru luna octombrie
Vineri, sâmbătă și duminică va fi foarte frig pentru luna octombrie

Cum va fi vremea duminică

Duminică vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în sud-vestul României, unde temperaturile vor fi cu până la 8-10 grade mai scăzute în comparație cu media climatologică a primei decade a lunii octombrie. În jumătatea vestică a țării va ploua pe spații extinse aproape toată ziua, în timp ce în est cerul se va menține variabil spre noros, însă fără a se semnala precipitații. În vestul Olteniei și în sudul banatului local se vor strânge cantități de apă de până la 20-30 mm, iar la munte, la altitudini mai mari de 1200-1500 demetri va ninge și se va depune strat de zăpadă, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea png
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net