Vremea rea face prăpăd! Cod portocaliu de viituri în două județe din România. Până când este valabil

S-a dat o alertă hidrologică în țara noastră! Specialiștii de la ”Apele Române” au emis o atenţionare Cod portocaliu de viituri, valabilă până duminică la miezul nopţii pe râuri din judeţul Satu Mare. Totodată, până marți este în vigoare și un cod galben.

Cod portocaliu de viituri Foto: arhivă Click!
Cod portocaliu de viituri Foto: arhivă Click!

Cod portocaliu de viituri pe răuri din Satu Mare și Bihor

A fost emis un Cod portocaliu de viituri pe râuri din bazinele hidrografice din judeţele Satu Mare şi Bihor. Potrivit hidrologilor, în perioada 3 decembrie, ora 12:00 - 3 decembrie, ora 24:00, vor fi creşteri importante de debite şi de niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe râurile: Tur - sectorul aval de Acumularea Călineşti Oaş (sector îndiguit - judeţul Satu Mare) şi Crasna - pe sector aval S.H. Craidorolţ (sector îndiguit - judeţul Satu Mare).

Codul galben, în vigoare până pe 5 decembrie

Hidrologii menţionează, totodată, că în intervalul 3 decembrie, ora 12:00 - 5 decembrie, ora 09:00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de viituri, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Crasna - pe sector aval S.H. Craidorolt (judeţul Satu Mare) şi Barcău - curs inferior (judeţul Bihor).

S-au trezit cu apă în case 

A fost prăpăd în mai multe localități din nordul țării. Codul roșu de inundații a lăsat dezastru în urmă. Oamenii s-au trezit cu apă în case, care a ajuns până la geam. „Mi-am ridicat nişte saci cu mălai, cartofii sunt toţi în apă. A fost până la geam. A mai scăzut de azi-noapte. Am crezut că ne duce, atâta era de mare, până la trepte. Ne-am pus pompe electrice şi scoatem apa din beciuri să putem intra să vedem pagubele cât sunt de mari, că acum nu putem intra că apa trece de mijloc, de brâu’‘, au spus localnicii, potrivit Observatornews.ro.

Şi în localitatea Năsăud au fost probleme. Someşul Mare a săpat sub un drum care risca să se surpe în orice moment. Tot din cauza ploilor abundente, drumul către Cascada Vălul Miresei, din localitatea Răchițele a fost închis preventiv. În satul Poiana Horea, din comuna Beliş, localnicii au primit mesaje Ro-alert de vreme rea, scrie Observatornews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
targ sibiu pevremuri jpg
incendiu ploiuesti (2) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net