Vremea va ţine cu noi în minivacanţa de Sfânta Maria


    foto: AFP
foto: AFP

Se anunţă două săptămâni călduroase în majoritatea zonelor ţării, cu maxime de 30-31 grade Celsius, spun meteorologii, care, luni, 6 august, au emis prognoza pentru perioada 6 – 19 august. Ploile vor fi din ce în ce mai rare şi doar la nivel local. În minivacanţa de cinci zile, pe care o vom avea cu ocazia Sfintei Maria, vremea va ţine, în general, cu noi.

Banat-Crişana. Vremea va fi călduroasă peste zi, cu maxime de 31 – 32 de grade Celsius. De abia spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni va exista o tendinţă uşoară de scădere a temperaturii, aşa că vor fi 29-30 de grade. După 14 august, sunt aşteptate ploi răzleţe.

Transilvania. Va fi mai cald decât de obicei: 29-30 de grade. La finalul săptămânii viitoare vor fi 28 de grade, iar ploile îşi vor face simţită prezenţa din 14 august.

Maramureş. Cald şi aici. Vor fi 31 de grade. Se va mai răcori în a doua săptămână de prognoză, când vor fi 28 de grade. Se aşteaptă ploi din 14 august.

simeon stalpnicul png

Moldova. Marți, 7 august, va fi o maximă de 30 de grade, însă de miercuri se mai răcoreşte şi se ajunge la 27 de grade. Ulterior, temperatura va creşte din nou, spre 29 de grade în intervalul 8 - 10 august, iar între 11 şi 19 august vor fi 30 - 31 de grade. După 14 august, ploi izolate.

Dobrogea. În următoarele zile, maxima va fi de 28 – 29 grade. În intervalul 13 – 19 august însă, vor urca la 30 – 31 de grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Muntenia. Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în 13 august, când media maximelor va fi de 33 de grade. În rest, maximele vor fi de circa 31 de grade. Ploi slabe sunt posibile în 17 şi 18 august.

Oltenia. Vreme caldă marți şi între 13 şi 19 august, când vor fi maxime de 31-32 de grade. Între 8 şi 12 august, acestea vor fi de 29-30 de grade. Ploi slabe, după 14 august.

La munte. Media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Sunt aşteptate ploi între 14 şi 19 august. 

Finlandezii dorm în supermarket 

simeon stalpnicul png

În Europa, se moare de cald! S-au înregistrat chiar și 48 de grade Celsius în Portugalia și Spania. Până și în Finlanda temperaturile au luat-o razna. Aici, termometrele au arătat constant 29 de grade. Astfel, lanţul de magazine K-Supermarket a invitat clienţii să doarmă printre mărfuri, la aer condiţionat, iar oamenii au acceptat invitația. În mod normal, în această perioadă, în Finlanda, maxima este între 17 și 22 de grade. 

cub gabriel apostol png
zodii care imprumuta bani jpg
gabriel apostol jpg
andreea ibacka si majda jpg
Gabriel Apostol, fost concurent Masterchef
harry si meghan jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
Wednesday Addams dance jpg
Kovacs
prater jpg
image
image
image
image
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg
viespile ucigașe jpg
Bărbatul care a băut alcool zilnic, timp de 30 de ani
inselat jpeg