Zeci de români implicați într-o uriașă rețea care a manipulat piața pariurilor sportive în 20 de țări

„Frăția româno bulgară a pariurilor”. 53 de persoane, români și bulgari au fost arestate în Spania, suspectate că făceau parte din mafia pariurilor sportive. Rețeaua infracțională acționa în peste 20 de țări și deținea controlul a peste 1.500 de conturi online cu ajutorul cărora plasa pariurile. În toamna anului trecut au mai fost arestați 22 de membri ai rețelei.

Percheziții în casa românului considerat capul Mafiei Pariurilor din Spania
Percheziții în casa românului care coordona gruparea. Captură larazon.es

Un român este acuzat de autorităţile din Spania că a pus la cale cea mai mare fraudă descoperită în ultimii 10 ani din industria pariurilor. Toți membrii grupării trăiau în Spania. Gruparea a fost monitorizată încă din 2020, cu ajutorul Interpol, a transmis ministerul Finanţelor şi Funcţiei Publice din Spania. 

Operaţiunea poliţiştilor, care a primit numele de cod Mursal – Profetul, a pus în alertă 196 de ţări. Bogdan Ionuţ Vorovenci este românul considerat liderul grupării. Inițial ancheta a dus la descoperirea a 20 de membri ai grupării, în diferite orașe din Spania dar acum au fost prinși alți 53 de complici.

Cum manipula gruparea pariurile online 

Cu antene gigant şi coduri de transmitere a semnalelor luate de la iranieni, românul ar fi reuşit să "anticipeze" rezultate de la marile competiţii sportive. Organizația dezvoltase un sistem de satelit prin care devansa semnalele TV primite de casele de pariuri și afla înaintea acestora rezultatele competițiilor. După care membrii rețelei pariau sume importante de bani. 

Rețeaua folosea antene satelit cu diametrul de 2,40 metri – mai mult decât dublu față de dimensiunea obișnuită. O astfel de antenă ar fi fost găsită chiar în oraşul Cabanillas del Campo, la locuinţa presupusului lider 

Furt de identitate pentru pariuri online 

Ca să pună pe piste greşite anchetatorii, gruparea plasa pariurile online pe numele altor persoane, cărora le fura identitatea. Bogdan Ionuţ Vorovenci reuşea prin aparatura sofisticată și ponturile de piratare a semnalului luate de la iranieini, să transmită locotenenţilor săi informaţia cu 20 de secunde sau chiar cu două minute înainte ca ea să ajungă în casele de pariuri.  

Cu alte cuvinte, vedea înaintea tuturor cine şi cum dădea un gol, de exemplu, iar oamenii săi pariau pe asta. Avea şi un om în interiorul unei mari case de pariuri din Spania dar şi un important influencer sportiv din Spania, Juan Gayá Salom scrie stireata.ro

Fotbalişti români, suspectaţi de implicare în gruparea care a fraudat pariurile

Membrii grupării au aranjat pariurile și direct cu sportivii. La sfârșitul lui 2023, ancheta a dus la descoperirea de aranjamente sportive cu mai mulți sportivi români și bulgari. A fost probată participarea în grupare a șase jucători din Liga a III-a, scriu jurnaliştii de la El Pais.   la sfârșitul anului trecut când au făcute primele 20 de arestări în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Somn - femeie care doarme FOTO Shutterstock
parc bantuit pixabay jpg
11  Taieri de padure in Corbeanca, martie 2024 foto  Alex Găvan   centuraverde ro jpg
medic doliu jpeg
Paul Oarga fluturas, captură video you tube
peste bibelou1 jpg
jandarm salarii jpg
locuinta pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net