Zeci de srilankezi, muncitori la o firmă de textile din Botoșani, concediați și băgați în carantină

Ultima actualizare:

Situație complicată, la Botoșani. Zeci de muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o companie din domeniul textil, se află în carantină, după ce au fost protagoniştii unui scandal monstru. Urmai să fie trimiși acasă, însă DSP a oprit autocarul din drum și i-a trimis în carantină.

Totul a început pe 25 aprilie, când unul dintre aceștia a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Ulterior, contacţii direcţi ai muncitorului, şapte la număr au fost au fost izolaţi în spaţiile de cazare unde locuiau, oferite de companie. Între timp, însă, pentru că în rândul muncitorilor au mai fost confirmate câteva cazuri, patronatul a luat decizia închiderii companiei, iar cei peste 40 de muncitori din Sri Lanka au rămas fără contracte de muncă, scrie Monitorul de Botoșani.

În acest weekend, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, având în vedere că nu mai aveau relaţii contractuale cu firma de confecţii, srilankezii au fost urcaţi în autocare pentru a fi trimişi acasă.

Însă, în mijloacele de transport au ajuns şi persoanele care erau în izolare astfel că situaţia a impus oprirea autocarelor, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au fost înştiinţaţi de acest fapt. „Autocarul a fost oprit în oraşul Roman, fiind întors la Botoşani, iar toţi cei 42 de ocupanţi ai autocarului plasaţi în carantină într-unul din spaţiile amenajate din Botoşani”, a precizat medicul Delia Monica Adăscăliţei, directorul interimar al DSP Botoşani.

Măsurile ce vor fi luate după perioada de carantină de 14 zile vor fi stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

545 de persoane sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în județul Botoșani, conform celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și:

O comună din Harghita a „expulzat” doi brutari din Sri Lanka! Oamenii s-au mutat de frica localnicilor

Muncitori din Sri Lanka, hărţuiţi la Cluj. Cazul Ditrău se repetă

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net