Ziua copilului ar putea deveni zi nelucr─âtoare

image

Mai mul┼úi parlamentari au semnat o propunere legislativ─â care instituie ziua de 1 iunie, c├ónd se s─ârb─âtore┼čte Ziua Copilului, ca zi liber─â. Ace┼čtia ┼či-au motivat ini┼úiativa prin faptul c─â timpul scurt petrecut de p─ârin┼úi cu copiii lor ┼či lipsa de la evenimentele ┼či serb─ârile organizate cu aceast─â ocazie afecteaz─â ├«n mod negativ evolu┼úia copiilor ┼či dezvoltarea lor ├«n societate.

Propunerea legislativ─â, ini┼úiat─â de senatoarea UDMR Rozalia Biro ┼či deputatul PNL Claudia Boghicevici, a fost semnat─â de 61 de deputa┼úi ┼či senatori de la toate partidele reprezentante ├«n Parlament ┼či ├«┼či propune modificarea articolului 139 din Legea 53/2003, Codul Muncii, potrivit news.ro.

Astfel, ini┼úiatoarele ├«┼či motiveaz─â propunerea prin faptul c─â petrecerea timpului cu copiii, ├«n weeek-end sau ├«n vacan┼úe, nu substituie faptul c─â ├«n restul timpului le acord─âm prea pu┼úin din timpul nostru.

"Importan┼úa acestor evenimente ├«n dezvoltarea copiilor este una major─â, iar aprecierile din partea p─ârin┼úilor sunt esen┼úiale pentru copiiÔÇŁ, afirm─â parlamentarii, care men┼úioneaz─â c─â lipsa p─ârin┼úilor de la aceste evenimente are implica┼úii psihologice negative ├«n dezvoltarea copiilor", se mai arat─â ├«n expunerea de motive la propunerea legislativ─â.

Ini┼úiatorii mai spun c─â de cele mai multe ori, p─ârin┼úii ├«┼či iau o zi de concediu, pentru c─â nu to┼úi angajatorii au disponibilitatea de a acorda aceast─â zi liber─â, iar atunci c├ónd ├«nt├órzie la munc─â, pentru c─â au participat la serb─âri, sunt sanc┼úiona┼úi de ┼čefii lor.

Parlamentarii dau ┼či exemplul rezultatului unui sondaj Gallup din ianuarie 2010, ├«n care aproape jum─âtate din copii au r─âspuns c─â petrec ├«n medie o or─â pe zi cu p─ârin┼úii. Mai mult, ├«n timpul petrecut ├«mpreun─â, copiii ┼či p─ârin┼úii nu comunic─â suficient ┼či interac┼úioneaz─â la nivel superficial.

Iniţiatorii mai afirmă că acei copii care nu petrec timp de calitate cu părinţii pot prezenta tulburări de comportament, care se poate manifesta prin nivel ridicat de neadaptare socială sau familială, relaţii proaste cu cei din jur.

Parlamentarii spun că ziua de 1 iunie trebuie să fie declarată zi liberă pentru toţi românii, pentru că s-ar crea o discriminare dacă s-ar acorda această facilitate doar părinţilor.

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg