Ziua ├«nmorm├ónt─ârii Reginei Ana, doliu na╚Ťional

regina ana jpeg
Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani

Rom├ónia va fi pe 13 august ├«n doliu. Asta se va stabili ├«n ╚Öedin╚Ťa de Guvern m├óine. La aceast─â dat─â, va fi ├«n ├«nmorm├óntat─â Regina Ana.

De╚Öi a ├«ncetat din via╚Ť─â ├«ntr-un spital din Elve╚Ťia, ╚Ťara ├«n care locuia, trupul ne├«nsufle╚Ťit al Majest─â╚Ťii Sale va fi adus ├«n Rom├ónia mar╚Ťi, 9 august, pe Aeroportul Henri Coand─â.

În acest moment se discută dacă transportul se va face cu o aeronavă a MApN.

Potrivit tradi╚Ťiei Funeraliilor Regale, corpul Reginei Ana va fi depus pentru o zi ├«n Holul de Onoare al Castelului Pele╚Ö, apoi pentru o zi ├«n Sala Tronului din Palatul Regal de la Bucure╚Öti, dup─â care va fi ├«nmorm├óntat─â la Curtea de Arge╚Ö, s├ómb─ât─â, 13 august.

Guvernul va lua ├«n ╚Öedin╚Ťa de m├óine o decizie privind stabilirea unei zile de doliu na╚Ťional ├«n aceast─â zi, dup─â cum a anun╚Ťat Liviu Iolu, purt─âtorul de cuv├ónt al Executivului.

Regele Mihai nu va fi prezent la ceremonia de înmormântare, din cauza stării sale de sănătate.

De azi se depun coroane la Palatul Regal

├Äncep├ónd de ast─âzi, c─âr┼úi de condolean┼úe vor fi deschise simultan la Castelul Pele┼č, la Palatul Regal din Calea Victoriei ┼či la Palatul Elisabeta.

Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanţele pot fi transmise online la adresa www.familiaregala.ro/mesaje/.

Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau o pot face, începând de astăzi, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale.

Ana, so╚Öia Regelui Mihai, avea 92 de ani. S-a n─âscut pe 18 septembrie 1923, la Paris, ├«n familia prin╚Ťului Rene de Bourbon-Parma ╚Öi a so╚Ťiei sale, prin╚Ťesa Margareta a Danemarcei.

L-a cunoscut pe Mihai I, regele Rom├óniei, la finalul anului 1947, iar cei doi s-au c─âs─âtorit la Atena pe 10 iunie 1948, la jum─âtate de an dup─â abdicarea for╚Ťat─â a regelui Rom├óniei.

Capetele încoronate odihnesc la Mănăstirea Curtea de Argeș

Necropola  Regal─â de la M─ân─âstirea Curtea de Arge╚Ö a fost aleas─â de Regele Carol I ca loc de veci pentru el ╚Öi urma╚Öii s─âi.

Aici se g─âsesc ├«nmorm├ónta╚Ťi, de o parte a interiorului bisericii, primul Rege (Carol I) ╚Öi prima Regin─â (Elisabeta), sub lespezi de marmur─â ÔÇô opera sculptorului Oscar Spaethe (1927).

De cealaltă parte se găsesc mormintele Regelui Ferdinand și Reginei Maria (Lespedea Reginei Maria a fost pusă după 1989, de către fiica sa cea mai mică, Principesa Ileana a României, devenită Maica Alexandra.

Separat, ├«ntr-o cript─â special amenajat─â ├«n paraclisul m─ân─âstirii, ├«n parc, se g─âse╚Öte sicriul cu ram─â╚Öi╚Ťele Regelui Carol al II-lea, aduse ├«n anul 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde a fost ├«nhumat ├«n 1953. Sicriul lui  este acoperit de stindardul personal al Regelui.

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
anamaria prodan3 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg