Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie activă

Ultima actualizare:

    Fostul preşedinte al Franţei a fost arestat preventiv
Fostul preşedinte al Franţei a fost arestat preventiv

Fost preşedinte între anii 2007-2012, Nicolas Sarkozy a fost reţinut de către autorităţi timp de 24 de ore pentru audieri, cu posibilitate de prelungire a mandatului de reţinere.

După 15 ore de audieri, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi divulgarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar, potrivit Mediafax.

Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi avocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influenţă.

Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert şi Thierry Herzog "au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ", potrivit unui comunicat al Parchetului.

"Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog - pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ", a adăugat Parchetul.

Sarkozy e acuzat că a încercat să scape basma curată în procesul în care este acuzat că a obţinut necinstit 4 milioane € de la Liliane Bettencourt (90 de ani), profitând de debilitatea ei, şi în ancheta în care e acuzat că ar fi primit 50 de milioane € de la fostul lider libian Muammar al-Gaddafi, bani pe care i-a folosit în campania electorală în 2007, conform Daily Mail.

Fostul preşedinte i-ar fi oferit lui Azibert o slujbă atractivă pentru a-l informa despre mersul investigaţiilor prin intermediul lui Herzog. Sarkozy şi cei doi şi-ar fi folosit relaţiile în domeniul judiciar pentru a influenţa cursul justiţiei. Suspectând că telefonul său este ascultat, fostul lider francez folosea un mobil înregistrat pe numele Paul Bismuth pentru a ţine legătura cu Herzog. Dacă va fi găsit vinovat, Sarkozy ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare şi amendă de 150.000 € (657.201 lei). Este un caz fără precedent în istoria modernă a Franţei. Şi alţi preşedinţi francezi, cum ar fi Jacques Chirac (în funcţie între 1995-2007) sau François Mitterrand (în funcţie între 1981-1995), au fost acuzaţi de corupţie, dar nu au ajuns după gratii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net