O braşoveancă de 97 de ani şi-a tăiat gâtul pentru că îi scade pensia

Femeia avea 97 de ani şi locuia împreună cu cea mai mare dintre cele patru fiice. De un an, bătrâna nu mai ieşise din casă, din cauza durerilor de picioare, astfel că femeia nu mai avea noţiunea preţurilor.

Ştia însă că din pensia ei, de 421de lei, îşi plătea mai întâi facturile la utilităţi, apoi, dacă îi mai rămâneau bani, fiica ei cumpăra de mâncare.

Când a auzit la televizor că pensia îi va fi redusă cu 15%, Vilma Haromszeky ar fi spus doar atât: „Ăştia vor să ne spânzurăm cu toţii!".

Ei bine, în urmă cu câteva zile, bătrâna a trecut la fapte şi s-a sinucis. Femeia a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi şi-a tăiat gâtul. 

Gestul violent al bătrânei a şocat pe toată lumea.

„Femeia asta n-a luat o pastilă în viaţa ei. În afară de durerea de picioare, nu avea nimic. Cred că numai viaţa grea a determinat-o să recurgă la acest gest. Mereu spunea că s-a săturat să traiască din cauza neajunsurilor. Păi ea, când lua pensia, mai întâi plătea facturile şi apoi dacă îi rămâneau bani, cumpăra şi mâncare. De multe ori îi mai duceam noi, vecinele, de mâncare. Era o femeie deosebită, îngrijită şi cu un suflet foarte mare", spune Teodora Istudor, de 48 de ani, vecină de palier.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
cub vali vijelie png
vedete jpg
Charles, William și Harry jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg