Aşa şi-a luat Planeta adio de la Mandela!

simeon stalpnicul png

Întreaga planetă şi-a luat rămas bun de la fostul lider sud-african, Nelson Mandela. Peste 100.000 de oameni au participat, ieri, la ceremonia de adio organizată în memoria sa.

Moartea lui Nelson Mandela a adus la Johannesburg sute de lideri din întreaga lume veniţi să-şi ia „adio" de la eroul Africii de Sud . Peste 100.000 de oameni au sfidat ploaia, luând cu asalt stadionul FNB, unde a avut loc o ceremonie în memoria marelui dispărut. Sud-africanii au cântat şi dansat, jelindu-l pe cel căruia îi spuneau „Tata".

Şi-au strigat durerea sfidând ploaia

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Familia îndurerată, între care s-au aflat şi cele două văduve, Winnie Mandela Madikizela şi Graca Machel, a asistat la omagiile aduse eroului defunct împietrită de durere. Au mai venit să-şi ia rămas bun de la Mandela personalităţi importante cum ar fi Bill Gates, prezentatoarea Oprah Winfrey, actriţa Charlize Theron şi fotomodelul Naomi Campbell. Având în vedere faptul că a fost una din cele mai mari ceremonii de adio din istorie, numaroase trupe şi lunetişti au fost însărcinaţi să vegheze securitatea înalţilor oaspeţi.

Cântăreţul Bono şi actriţa Charlize Theronau ţinut să fie prezenţi

simeon stalpnicul png

Nelson Mandela a murit la 5 decembrie 2013, la vârsta de 95 de ani. El a fost răpus de gravele afecţiuni respiratorii care l-au chinuit în ultimii ani din viaţă. Mandela va fi înmormântat duminică, la 15 decembrie, în satul lui natal, Quino.

Moment istoric: preşedinţii american şi cubanez şi-au strâns mâna

Cel mai impresionant moment al ceremoniei a fost salutul istoric dintre preşedintele american Barack Obama şi liderul cubanez, Raul Castro, care şi-au dat mâna cu zâmbetul pe buze.

La ceremonie au participat peste 90 de şefi de state şi guverne şi capete încoronate. Între aceştia s-au numărat premierul Victor Ponta şi fostul preşedinte Emil Constantinescu.

FOTO Nebunie la funeraliile lui Nelson Mandela: admiratorii lui au umplut un stadion pentru a-l omagia

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub arsinel fii png
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Dica
image
image
image
image
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg
FotoJet jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo
Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa
alexandru tomescu cabana caraiman 1 jpg
Athos Salome jpg