Pasajul Basarab, mai scump cu 63 de milioane de euro

Ultima actualizare:

    Pasajul va fi prevăzut cu o staţie de tramvai acoperită
Pasajul va fi prevăzut cu o staţie de tramvai acoperită

Cea mai mare construcţie din Capitală de după 1990, Pasajul suprateran de la Basarab, înghite şi mai mulţi bani publici. Consilierii generali ai Capitalei au aprobat aseară suplimentarea costurilor de realizare cu 63,4 milioane de euro.

Decizia a fost luată pentru realizarea unor lucrări care nu au fost prevăzute iniţial în contract. Potrivit specialiştilor Primăriei Capitalei, aceşti bani se vor cheltui pentru realizarea unei benzi rulante (ca la intrarea în supermarketuri sau precum cea de la Aeroportul Henri Coandă) pentru preluarea călătorilor din staţia de tramvai de pe pod şi transportarea acestora la peronul Gării de Nord.

Mai mult, constructorii au realizat că au nevoie de un beton mai bun, că trebuie să schimbe calculele pentru realizarea podului hobanat şi că trebuie să devieze alte reţele de utilităţi în zona pasajului. Costurile de realizare a pasajului au crescut, aşadar, de la 234,4 milioane de euro, la 297,8 milioane de euro. Pasajul va avea o lungime totală de 1.900 de metri şi va realiza legătura rutieră între Bd. Nicolae Titulescu, Şos. Orhideelor, Podul Grozăveşti, Bd. Vasile Milea şi Şos.Grozăveşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net