Peşte umplut - Marian Cătălin
Pentru umplutura: 5 felii de pâine albă, 15 frunze de busuioc, câteva boabe de piper, sare, ulei de măsline.
Mod de preparare: Prazul, morcovul şi castravetele se feliază, pe lungime în fâşii subţiri.
Fâşiile de legume se introduc pentru 1 minut în apă fiartă cu sare. Se scot şi se ţin sub jet de apă.
Pentru umplutură se introduc în blender feliile de pâine, frunzele de busuioc, boabele de piper, sarea şi uleiul de măsline.
Peştele se curăţă de solzi, de intestine şi de urechiuşe apoi se spală şi se usucă cu un şerveţel.
Se sărează apoi pe toate părţile. Se umple fiecare peşte cu umplutura pregătită.
Se aşează într-o tavă hârtie de copt. Fiecare peşte se înfăşoară în benzi de legume alternând culorile.
Se pune peste peşte frunze de busuioc, boabe de piper şi ulei de măsline şi se introduce în cuptorul preîncălzit, se lasă 30 minute la 180 de grade.
Dacă doriţi îl puteţi stropi cu suc de lămâie.
Poftă bună!
Mai citeşte:
cu leurdă şi brânză de burduf
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!