Piaţa brazilor este spulberată de criză

Crăciunul este simbolizat printr-un brad frumos împodobit, dar arădenii nu mai ţin cont de tradiţii şi se uită de două ori în portofele înainte să cumpere acest simbol verde al sărbătorilor de iarnă. Potrivit zecilor de comercianţi din pieţele din oraş, preţurile la brazii naturali nu s-au schimbat cu mult faţă de anii trecuţi. Brazi olandezi, mai scumpi ca cei româneşti„De mai bine de 20 de ani vin din Alba la Arad cu sute de brazi la vânzare. Anul acesta se simte criza. Oamenii nu mai se înghesuie să-şi cumpere câte-un brad, cu toate că eu îi vând de la 5 lei, cel mai mic, până la 400 de lei, cel înalt de peste patru metri, cu coroană bogată”, a declarat Fineta Lazia, comerciantă în piaţa Mihai Viteazul din Arad. Pe lângă brazii autohtoni, în pieţele arădene se pot găsi şi foarte mulţi brazi de import, aduşi din Germania, Italia şi alte state europene. Dacă preţurile brazilor româneşti au rămas aceleaşi ca iarna trecută, brazii din import se vând cu aproximativ 15 la sută mai mult decât în 2008.

„Seminţele sunt aduse din Olanda. Am câteva soiuri care au crescut în Germania ori Ungaria şi îi vând în ghiveci. Sunt ceva mai scumpi ca brazii româneşti, dar durata de viaţă este mult mai lungă şi nu se scutură. În plus, coroana este mai bogată ca la brazii româneşti”, îşi laudă marfa un alt comerciant, Alexandru Ţulea.

Arădenii trec prin piaţă ca prin muzeu

Arădenii trec prin piaţa de brazi mai mult pentru informare, puţini fiind cei care îşi şi cumpără de acum pomul pentru Crăciun. „Încă nu m-am hotărât dacă o să mai împodobesc brad în acest an pentru că sunt destul de scumpi. De o sută de lei prefer să cumpăr de mâncare”, a spus Mirela Vancia din Arad.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
horoscop 18 noiembrie jpg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
blake lively sarcina jpeg
jenna ortega (1) jpg
image
image
image
image
image
image
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg