Profesorii care fac educaţie sexuală nu sunt bine pregătiţi
Peste jumătate din tinerii români, participanţi la un studiu european despre sănătate sexuală, consideră că profesorii care se ocupă de educaţia lor sexuală, în şcoală, nu au pregătirea necesară în domeniu.
Tinerii din România au nevoie de o mai bună informare pentru a-şi proteja sănătatea sexuală, conform rezultatelor unui studiu realizat de Durex.
Rezultatele studiului au indicat un grad ridicat de ignoranţă la nivelul ţărilor din Europa în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală (BTS), informează Mediafax.
De exemplu, nu mai puţin de patru din 10 tineri români (40,3%) cred în mod eronat că pot contacta BTS de pe scaunul toaletei. Această valoare este a doua între ţările europene, după Turcia (44,4%).
De asemenea, tinerii români sunt puţin mai informaţi în ceea ce priveşte percepţia asupra riscului contractării unei BTS. În România, 19,1% dintre tinerii intervievaţi cred că riscul de a contracta o astfel de boală este mic sau nu există - comparativ cu 37,5% în Slovenia, 50% în Germania şi 70,3% în Belgia.
La întrebarea dacă ar utiliza un prezervativ pentru o partidă de sex cu un nou partener, 3,4% dintre români au declarat că nu, această cifră fiind a treia în Europa, după Turcia (14,4%) şi Polonia (3,5%).
Tinerii români au avut rezultate mai slabe în ceea ce priveşte utilizarea metodelor contraceptive în mod regulat. Unul din cinci (20%) declară că nu a folosit nicio formă de contracepţie ultima dată când a întreţinut relaţii sexuale. Lipsa lor de cunoaştere se reflectă în imaginea pe care o au tinerii români despre educaţia sexuală primită în şcoli, cu mai mult de jumătate (53,9%) dintre ei declarând că profesorii lor nu aveau pregătirea necesară pentru a le face educaţie sexuală.