Astăzi va fi cea mai caldă zi de 11 februarie din istoria Bucureștiului. Ce temperatură este anunțată

Ultima actualizare:

Vremea în România continuă să fie deosebit de caldă pentru ultima lună de iarnă. Față de valorile obișnuite, care ar fi trebuit să fie puțin peste 0 grade, chiar negative în unele zone, termometrele înregistrează temperaturi cum nu am mai văzut până acum în România. Pentru duminică, 11 februarie institutele meteo, anunță un nou record care îl va doborâ pe cel înregistrat în 2007.

image

Va fi doborât recordul din 2007

Un record de temperatură privind capitala României a fost înregistrat în 2007. Atunci, termometrele au indicat în ziua de 11 februarie, o zi de iarnă calendaristică, temperatura de 17 grade Celsius.

În schimb, cea mai coborâtă temperatură din istoria modernă a măsurătorilor meteo este considerată cea din 11 februarie 2012, atunci când bucureștenii au avut de suportat -20 de grade Celsius.

Duminică, 11 februarie, un nou record de temperatură

Experții se așteaptă ca duminică, 11 februarie, temperaturile să crească mult peste media datei calendaristice, în special în sudul României, iar aplicația Weather din portofoliul gigantului tech Microsoft anunță că recordul de temperatură aferent datei de 11 februarie la București va fi doborât.

Potrivit prognozei meteo pentru duminică, 11 februarie 2024, se va înregistra în Capitală o maximă de 23 de grade Celsius și o minimă de 11 grade. În mod obișnuit, media temperaturii maxime pentru această zi la București este de 6 grade Celsius. Pentru minimă, statistica arată o medie de 3 grade Celsius.

Cald, în aproape toată țară

Așadar, duminică, 11 februarie, ne așteaptă încă o zi deosebit de călduroasă pentru această perioadă a anului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi destul de bună, chiar dacă ar putea să apară câțiva stropi de ploaie.

Vântul va continua să se intensifice și în această zonă, iar temperaturile, mai ridicate decât sâmbătă, se vor opri la 22 de grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera devine foarte plăcută după prânz. Vântul se va calma, iar cerul se va însenina aproape peste tot. În plus, temperaturile vor crește și se va ajunge la 19 grade Celsius, mai călduros decât sâmbătă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net